Geslaagd!

door • 15 juli 2021 • Bewoners, Kinderen

Ineens werd bij een aantal huizen de vlag uitgestoken met een schooltas eraan, die er blij uitziet, zo van…hè hè, eindelijk rust. Dit mooie ritueel, hoelang zou dit al bestaan, laat iedereen weten dat er wat te vieren valt, geslaagd voor een eindexamen van een opleiding, dat is wat iedereen moet weten. Reden genoeg om even langs te gaan bij wie dit jaar met succes een opleiding heeft afgerond.

Lotte

Op nummer 28 is de vlag uitgestoken voor Lotte van der Helm , 16 jaar alweer…ik zeg alweer omdat ik 8 jaar (april 2013) geleden Lotte heb geportretteerd, die toen vol trots het blauwe huis van haar dweghamster Snuffie toonde. En nu, 8 jaar later staat ze te stralen bij de vlag, geslaagd voor de Mavo op het Toorop college en dat is een pittige opleiding kan ik u verzekeren. En hoe verder? Daar was Lotte nog niet uit. Ze twijfelde nog tussen verder leren op de HAVO of gelijk naar de opleiding HMC (hout- en meubileringscollege), waar je opgeleid wordt tot meubelmaker of interieurontwerper. Creativiteit is daarbij een basisvoorwaarde en ik denk zomaar dat Lotte daar ruim over beschikt. Het is toch verder studeren op de HAVO geworden, verstandig, want dat geeft je straks nog meer keuzemogelijkheden. Succes Lotte, de volgende stap gaat weer een uitgestoken vlag opleveren, zeker weten.

Teuntje

Vervolgens bleek de vlag met tas op nr 75a uitgestoken te zijn voor Teuntje Sluijter, toeval wil dat ik haar broer Faas en zusje Miek ook lang geleden geïnterviewd heb voor de straatkrant. Teuntje heb ik toen gemist, maar nu alsnog en met een zeer goede reden. Teuntje is namelijk geslaagd voor het eindexamen van het Grafisch Lyceum, waar ze vooral veel met computers doen, programmeren , videobewerking enz, vakken waar uw vroeger nog niet eens van kon dromen. Echt een eigentijdse opleiding dus. Maar hoe nu verder? Wordt toch heel wat anders, namelijk een opleiding tot dierenverzorger, mooi toch, dat zou eigenlijk een verplicht vak moeten worden bij elke opleiding, bedacht ik me opeens, zou een hoop ellende voorkomen. Wat ze het liefst zou willen? De politieopleiding, maar daar is ze nog te jong voor, maar wel geweldig dat je dat wil. Eerst dierenverzorging halen en dan bij de bereden politie, ofwel politie te paard! Ik zeg…doen, succes met de volgende stappen in je leven, kijk naar de foto met vlag en je ziet gelijk, dat gaat haar lukken!

Jacob

De volgende vlag hing een paar huizen verder, op nummer 73a, Jacob Drosterij. Die heb ik ook al een keer voor mijn lens gehad, 8 jaar geleden in het herfstnummer van 2013. Waar blijft de tijd verzucht ik maar weer eens in pure wanhoop, hoewel, valt ook wel mee hoor…Jacob is die Ajaxfan, die 8 jaar geleden heel zeker wist dat hij via Sparta uiteindelijk bij Ajax terecht zou komen, klaar voor een glanzende voetbalcarrière. Helaas, dat is er niet van gekomen, ondanks de demonstratie van baltechniek. Maar nu heeft hij de horde van het eindexamen van de HAVO met succes genomen en dat is al mooie stap Jacob, die natuurlijk van leuk ventje met bal uitgegroeid is tot een stoere bink die de hele wereld aan kan, in ieder geval mij, dus geen kwaad woord over Ajax, ik kijk wel uit zeg😉. Hoe verder? Jacob gaat eerst het VWO doen op dezelfde school Het Rudolf Steiner College, heel slim Jacob, een VWO diploma geeft toch ineens nog meer keuzemogelijkheden. Wordt het de studie rechten of journalistiek, we gaan het zien en als ik zie hoe zelfverzekerd je in de camera kijkt dan is het duidelijk…. op naar de volgende uitgestoken vlag met tas!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.