Voortgang verbouwing 88a

door • 15 juli 2021 • Vereniging

Maandag 12 april heeft de aannemer zijn laatste klusjes afgerond in ons hoekpandje. Daarna was het aan onszelf om het pandje weer gebruiksklaar te maken: schilderen, schilderen, schoonmaken en schilderen dus. Nu, drie maanden verder, is het werk nog niet helemaal afgerond. Maar de eerste activiteiten, een SoupFestijn en een F1-middag, hebben al wel weer plaatsgevonden.

In de vorige TeleGraafFloris berichtten we over het sloopwerk en de eerste tekenen van opbouw van de keuken en van het nieuwe toilet. Een aantal van jullie heeft het resultaat inmiddels al kunnen bewonderen. Een deel van het werk is niet eens zichtbaar (elektra), maar daarom niet minder belangrijk. Hieronder een kort overzicht van wat er zoal door aannemer en elektricien en daarna door ons (leden en bestuur) gedaan is.

berging

De aannemer heeft ons een netjes gestucte, ruime berging bezorgd, met restanten van het vroegere, witte tegelwerk. De vloer is afgesmeerd met cement. De wanden, het plafond en het kozijn van de doorgang naar de keuken zijn wit geschilderd en de vloer lichtgrijs. De metalen stellingkasten uit de oude keuken hebben nu hier een plek gekregen en de grote koelkast verhuist binnenkort ook naar deze ruimte.

keuken

De aannemer heeft de keukenkasten geplaatst en de ovens, kookplaten (inductie), afzuiginstallatie en afwasmachines geïnstalleerd. De elektricien heeft de stoppenkast aangepast op de benodigde voorzieningen voor het inductiekoken. Aanvullend is er een extra ventilatievoorziening aangelegd. Vanaf nu kan er, met een druk op de knop, extra verse lucht worden binnengehaald. De wanden, het plafond en de kozijnen zijn geschilderd en een groot deel van de dozen met keukengerei is alweer uit de kelder gehaald. De spullen krijgen een nieuwe plek achter de vele kastdeuren en in de lades.

toilet

De aannemer heeft een keurig betegeld en ruim toilet gerealiseerd. Het resterende deel van de wanden en het plafond, het kozijn en de deur zijn geschilderd. Alleen een handdoekhaakje en een toiletrolhouder moeten nog geregeld worden.

bar

Er is een nieuwe bar opgebouwd in hetzelfde materiaal als de keuken, inclusief een koudwatervoorziening en een nieuwe koelkast. De wanden, het plafond en het doorgeefluik richting de keuken zijn geschilderd. Het schilderwerk van het vloertje en van de achterwand van de bar moet nog worden uitgevoerd.

woonkamer, trap en verdieping

De hoge, rode wand is verdwenen achter een aantal witte verflagen en ook de grote wand in de woonkamer is weer fris wit, net als het halletje voor de keldertrap. De plafonds krijgen, voor zover haalbaar, ook nog een laagje. Tot slot is al een deel van het houtwerk in het trappenhuis geschilderd, de rest wacht nog op aanpak.

Carine, Johan, Paul, Lisa, Onno, Marloes, Petra, Jet, Peggy en Jeason, heel erg bedankt voor jullie hulp bij het schilderen! Frans, dankjewel voor het zo fraai opknappen van de krukjes.

Denk je nu: ‘oei, ik heb nog helemaal geen doos of verfkwast in mijn handen gehad’? Niet getreurd, er zijn nog een aantal klussen over die na de vakantie uitgevoerd moeten worden. Zoals het schilderen van het trappenhuis en de ruimte onder de trap en het oliën van de terrazzovloeren. Meld je even als je wilt helpen, via: vereniging@graafflorisstraat.nl.

We hopen heel erg dat er na de zomervakantie weer volop activiteiten georganiseerd gaan worden in het hoekpandje. Meer nog dan bij het schilderen zijn we, als bestuur, daarvoor van jullie, leden, afhankelijk. Dus, schiet je een tof plan te binnen terwijl je in je strandstoel over de zee uitkijkt of wanneer je, na een stevige klim, over de bergtoppen tuurt? Laat het weten en dan zien we elkaar in ons hernieuwde hoekpandje.

Namens het bestuur,

Suzy

suzyleemans@upcmail.nl'
Laatste berichten van Suzy Leemans (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.