Kids – Filippa

door • 24 december 2021 • Bewoners, Kinderen

Vorige aflevering was Boris Vervat van nr 34 aan de beurt voor een diepteinterview, beter bekend als een van de 3 B’s, want zijn zusjes heten Bodine en Babette, drukke, maar gezellige boel daar. En het is al weer bijna 4 jaar geleden dat ik Benjamin Scholtes sprak, toen 8 jaar oud en heel wat te vertellen, maar toch wist zijn zusje Filippa, toen nog een jaar of 4 oud zich in het gesprek te mengen, zo van, hee, ik ben er ook nog. Zozo, dacht ik toen, dat wordt me er eentje die er zijn mag en kijk eens aan, wie is eindelijk aan de beurt in aflevering 37 van deze toch wel imposante reeks…al zeg ik het dan maar zelf 😉, jawel Filippa Scholtes, inmiddels 8 jaar oud en ze woont natuurlijk nog steeds op nr 124a met vader Martijn en moeder Lisa en grote broer Benjamin, die ze best aardig vindt….meestal😍 .

School

Filippa zit..surprise…op de Montessorischool groep 5. Wat er leuk is aan school? Dat je iets kunt leren….da’s heel wijs Filippa, want als je leergierig bent, ga je veel weten en als je veel weet, heb je veel meer kans op succes. Rekenen is je favoriete vak, en bent daar ook heel goed in, dat bleek wel uit die live demonstratie…88-12=16, heel goed en dat zonder rekenmachine, heb ik wel nodig met mijn oude denkhoofd😊.

Schrijven gaat je ook heel makkelijk af, hoewel je grammatica wat minder leuk vindt, maar wie daar op let, is toch maar een kniesoor, raar woord eigenlijk, wat heeft een knie nou te maken met je oor?? Zoek maar eens op, Filippa, als je tenminste echt leergierig bent😉. Buiten spelen is natuurlijk ook heel leuk, ben heel snel met paardje spelen en dat komt omdat ik oudere vriendinnen heb en die moet ik dan toch maar zien bij te houden. En dat lukt, sterker nog, soms loop ik harder, aldus Filippa. (Paardje spelen, hoe ziet dat er eigelijk uit?, bedacht ik me later, stom dat ik geen demonstratie heb gevraagd😃)

Vervelend aan school is eigenlijk alleen het in de rij staan, dat moet nogal eens en dan zijn er altijd kinderen die er doorheen praten, waardoor ik niet kan horen wat juf Ineke, Eva of favoriet Cassandra zeggen. Irritant zeg. Nou als dat alles is wat je vervelend vindt, ben je misschien wel een model leerling op school, zijn ze blij met je, hoe leuk is dat….

Hobby/sport

Paardrijden, dat is de passie van Filippa. In manege Prinsenland, gaat heel goed. Haar lievelingspaard is Flower, een donkerbruin paard. Ik vroeg me ineens af of paarden soms ook een favoriete berijder hebben? Vast wel en ik denk zomaar dat Filippa met haar vrolijke uitstraling hoge ogen gooit, zie het zo voor me. Die paarden die zich verdringen bij het hek en elkaar influisteren, daar komt ze, die Filippa…ikke, nee ikke, en meestal is Flower de gelukkige. Soms moet er gereden worden op pony Chester, maar die heeft zo’n dikke buik, het lijkt wel een blokbuik, en af en toe gaat hij ineens in een keiharde galop, nee, dat is maar niks, geef mij Flower maar.

Schoolzwemmen bevalt Filippa maar matig, want bij het onderwater zwemmen, wel 5 meter, moet ze aan het eind door een gat zien te komen en dat gat houdt de juf heel diep, zo vertelt Filippa bijna verontwaardigd. Gelukkig is daar ook nog de piano en natuurlijk kreeg ik een korte uitvoering en ik kan u verzekeren…dat belooft wat, daar gaan we meer van horen!

De straat

Niks aan doen, wel misschien iets voor paarden. Een ruiterpad langs de Heemraadssingel, is dat wat? Vriendinnen in de straat en omgeving heeft Filippa zat, na enig plussen en minnen, goed rekenwerk, blijken het er 16 te zijn, maar het zal me niet verbazen als het er meer zijn, want als je geen vriendin met Filippa wil zijn, nou dan is er toch wel iets ernstig mis!😉. Zelfs poes Sok, een afkorting van Sokrates, niet alleen een filosoof uit de oudheid maar ook een bekend ex-voetballer zoals Benjamin ongetwijfeld weet, voelt zich heel erg thuis in de armen van Filippa… of zie ik nou in de ogen van Sok zoiets als….hellup Tony, hellup, ik word bijna dood geknuffeld!

Ach, dacht ik, niet zeuren Sok, ik ken een paar poezen die jaloers op je zouden zijn.Nou Filippa, bedankt voor dit gesprek en 4 jaar geleden dacht ik, dat wordt me er eentje en jawel, je bent me er eentje geworden, je gaat het ver schoppen, daar durf ik wel een weddenschap op af te sluiten. 

En voor mezelf bedenk ik dan: het zijn beetje (erg) sombere, ongezellige tijden, maar als ik dan zoveel vrolijkheid, zorgeloosheid en nieuwsgierigheid zie bij Filippa en al die andere Kids, dan weet ik zeker, dit kan niet misgaan, dit mag niet misgaan, dit blijft met zo’n nieuwe generatie kinderen  ‘a wonderful world’.

Beetje stichtelijke woorden, sorry, maar het moet maar eens gezegd worden. Tot volgend jaar 😍

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.