Kids: Guus

door • 15 juli 2022 • Kinderen

Een paar jaar geleden alweer heb ik kennis gemaakt met Willem van Beijeren en toen liet zijn broertje Guus al van zich horen. Reden genoeg om Guus, die met moeder Mechteld en vader Rogier op nummer 33a woont, eens aan de tand te voelen, onverdoofd natuurlijk 😉

School

Guus zit na de vakantie alweer in groep 5 van de Montessorischool. Maar of hij dat leuk vindt? De pauzes zijn favoriet bij Guus, heb ik toch vaker gehoord. De juffen zijn volgens Guus te streng want als ik even zit na te denken zeggen ze onmiddellijk dat ik aan het werk moet. Of zit je soms een beetje te dagdromen Guus? De juffen willen vast en zeker het beste in je boven halen, dus ja, dan moet je hard werken. Kan wel zijn, zie ik Guus denken, maar hard werken vind ik maar niks. Volgend jaar ga ik maar eens kattekwaad uithalen en leg ik een scheetkussen op de stoel van de juf, verheugt hij zich nu al op. Gelukkig vindt Guus rekenen leuk en hij is er ook nog eens goed in ook, das mooi Guus, goede rekenaars zijn schaars! Zorg dat je ergens goed in wordt Guus, maakt (bijna) niet uit wat!

Sport en hobby’s

Hebt u even, het wordt een heel lang lijstje: mountainbike – op het speciaal daarvoor opgezet parkje – tennis in Blijdorp, zwemmen in het Oostervantbad, hockey in Delfshaven, handbal….ergens, skiën in Oostenrijk. Goed bezig Guus, je bent een alleskunner. Maar voetbal, hoe zit het daar mee? Nou, daar is Guus naar eigen zeggen slecht in, dus gaat hij vaak met zijn vader, een doorgewinterde Spartapiet, naar Sparta, lekker kijken of ik er wat van kan leren.

Dieren vindt Guus ook altijd leuk, een hond, een vos, eigenlijk alle dieren, zelfs zijn broer Willem, die hij af en toe een ‘luie kip’ noemt😄. We hebben ook een vis, die tijdens vakanties in leven gehouden werd door buurmannetje Sam en die heet Tornado, kijk daar zwemt hij, wees Guus me aan, maar Tornado ging er als een tornado vandoor, dus ik zag hem niet, verdorie nog an toe. Zelf was Guus ook bijna tussen de vissen beland, toen het op zeilkamp op de Kralingse plas ineens keihard ging waaien, sloegen ze bijna om, was dat spannend zeg, maar volgend jaar gewoon weer hoor, that’s the spirit (=Engels, misschien kan vader Rogier het voor je vertalen, heel misschien😀).

Als aangename verrassing kwam ineens zijn gitaar te voorschijn en trakteerde Guus mij heel geconcentreerd op een paar mooie stukjes muziek. Ga door, muziek maken is zo leuk en je zal zien, als je goed oefent, dat je er snel steeds beter in wordt.

De straat en later..

De straat is heel leuk hoor, al zou een mountainbikeroute niet misstaan, met beetje ruimte om auto’s te parkeren, dat nou weer wel. En wat Guus later wil worden? Hoog genoteerd staat het edele vak van ijscoboer, anders dan maar tophockeyer of top mountainbiker, nou ja gelukkig heb je nog tijd genoeg om daar over na te denken, en als je eruit bent, weet ik zeker dat het gaat lukken!

Zo, en nu eerst op vakantie naar Thailand en maar hopen dat er in het vliegtuig geen huilende baby achter me zit want dat is een schrikbeeld voor Guus😰. Nou ja, zal wel meevallen hoop ik voor je, fijne vakantie!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.