Kids – Berend

door • 16 december 2023 • Kinderen

Vorige aflevering was ik te gast, want ja, zo voelt dat toch echt elke keer, bij Philippe, dat schrandere ventje die moeiteloos ingewikkelde bouwpakketten van auto’s in elkaar zet, alleen al het kijken naar zo’n auto bezorgt me al hoofdpijn😉. Maar nu ben ik aangeland…eh ben ik te gast bij Berend Repelaer van Driel, die woont op nr 89 met pappa Ocker en mamma Barbara. En natuurlijk niet te vergeten zijn zusjes Mila 7 jaar oud en Josephine 4 jaar oud, die op 9 september jarig en Berend op 10 september, dus….kunnen de verjaardagslingers gewoon blijven hangen, aldus Berend. Slim hoor, die Berend. En laten we de super vriendelijke hond Sjef …..niet vergeten, die mij begroette alsof ik hem al jaren kende en hem elke dag op een lekker hapje had getrakteerd, wat een lieverd zeg!

School

Berend is alweer 9 jaar en zit in groep 6a op de RSV, de Rotterdamse Schoolvereniging, die heb ik de laatste tijd vaker zien langskomen, het is ook volgens mij een leuke school. En dat was Berend helemaal met mij eens, want er zijn alleen maar aardige juffen en meesters, bij wie je vaak knutselopdrachten mag doen, zoals ijskristallen en sneeuwvlokken maken. Oh Berend, zagen we maar weer eens echte sneeuw net als vroeger, zo droomde ik even weg, hoewel dat was ook niet elk jaar prijs….maar wel veel vaker dan nu, hoe zou dat toch komen?🫢.

Er wordt ook gewerkt hoor, rekenen daar is Berend heel goed in. En de slimmerik legde me uit dat rekenen als het ware verpakt wordt in een verhaaltje, bijvoorbeeld….23 kinderen gaan naar een pretpark maar er zijn maar 21 toegangskaartjes, hoeveel kunnen er dan niet naar binnen…? 2! Dus 23-21= 2, nou ja zeg, geniaal, maak het beeldend en je ziet 2 arme kindjes bibberend van de kou voor de poort blijven staan🫢.

Gym vindt hij ook fijn, omdat je dan met meerdere sporten te maken krijgt, zoals trefbal en knothockey, hockey met een soort grote wattenstaaf…..mmmm ik hoop niet dat de GVR, de Grote Vriendelijke Reus, er net zijn oren mee uitgepeuterd heeft…

Geschiedenis is ook heel interessant, je leert veel over hoe mensen behandeld werden tijdens de slavernij. Heel erg goed Berend, want als je de toekomst wil gaan begrijpen, moet je het verleden, de geschiedenis van hoe het zo gekomen is ook een beetje kennen, echt waar, dus ga daar mee door….geschiedenis leuk vinden! Is er dan niks vervelends aan school? En ja hoor, daar kwam de ergenis naar boven….er wordt af en toe te veel gekletst, heel goed, van kletsen wordt je niet wijzer, hoewel…af en toe…🙂

Sport en spel

Nou, bordspelletjes zijn ook wel leuk zoals ‘ levensweg’…nu al? en monopoly, laatst had Berend 3 huizen op de duurste straat in Amsterdam, er is niks veranderd, de huizen zijn in het echt nog veel duurder, maar ja, daar hoef je voorlopig je hoofdje niet over te breken, voorlopig…..🙄. Maar het fijnst zijn toch wel hockey en tennis bij Victoria, net als mijn eigen boys, vroeger, maar dat terzijde. Bij hockey zit Berend bij een groepje met de besten, laatst met 4-1 gewonnen, en wie maakte 3 goals? Jawel, enig zelfvertrouwen kan je niet ontzegd worden Berend en terecht, ga zo door. En tennis, hoe zit het daarmee…vroeg ik argeloos….gelijk werd er een tennisracket tevoorschijn getoverd en werd ik getrakteerd op een minicollege serveren, alle varianten kwamen voorbij…..dat wordt Wimbeldon, of nou ja, eerst een wedstrijdje bij Victoria winnen, maar dat gaat geen probleem worden en ik kan het weten want ik heb er geen verstand van😃. Berend zit trouwens met zijn beste vriend Jude op tennis, al, zo vertrouwde hij me toe, ik ben wel beetje beter….of Jude het daar mee eens is, tsja..dat weet ik niet hoor, maar ja, als Berend dat zegt….waarom niet? Voetballen en gamen, nintendo sport, daar is Berend ook voor te porren, dan beweeg je tenminste lekker, goed bezig Berend!

En wat te denken van Berend als beginnend pianovirtuoos, zijn opa en oma, inmiddels ook binnen, keken vertederd toe en konden duidelijk een vooruitgang waarnemen, en ik…ik kon me daar natuurlijk alleen maar bij aansluiten, kijk wel uit zeg, oma’s en opa’s hebben altijd gelijk, nou ja…bijna altijd😉.

De straat

Al woont het gezin hier nog maar 2 jaar, ze zijn al helemaal ingeburgerd. Heel leuk, deze straat, ook omdat neefjes Guus en Willem ook in de straat wonen. Allerlei voorzieningen zijn in de buurt, zo constateert Berend bijna als een jonge man, bios, zwembad, bowlen…alles in buurt, wat wil je nog meer, zo mag ik het horen Berend. Nou Berend, je weet nog niet wat je later zou willen worden, maar als je zo doorgaat, komt dat vanzelf, jij wordt vast en zeker ergens heel goed in, ben benieuwd wat dat uiteindelijk wordt, maar het gaat je lukken om je droom waarheid te maken, bedankt en heel veel succes.

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.