Huisartsenpraktijk Hoeven

door • 1 april 2023 • Buurt en wijk

17 juni is een groots straatfeest gepland n.a.v. het 100-jarig bestaan van onze fijne straat, 100 jaar zo ongeveer, want de Graaf Florisstraat is in een jaar of 5 afgebouwd, telkens een stukje erbij. Maar wist u dat vanaf het prille begin, toen de platanen maar heel kleine jongens waren, onze straat zich mocht verheugen op een ‘eigen’ huisartsenpraktijk?

Stel je eens voor, de huisarts die op bezoek kwam met een koetsje, natuurlijk met een paard ervoor. Hoewel, in de straat zal hij toch wel even te voet gekomen zijn, beweging en gezondheid zal toen toch ook wel de aandacht hebben gehad? 😉 En dat die huisartsenpraktijk nooit meer verdwenen is en dat daarmee het fundament is gelegd voor de huidige praktijk? Nee, dat wist u natuurlijk niet, dat vinden we met z’n allen de gewoonste zaak van de wereld, maar dat is het natuurlijk niet. Want huisartsenpraktijken staan volop in de belangstelling, regelmatig verschijnen artikelen in de kranten over het tekort aan huisartsen, dat huisartsen te maken hebben met toenemende agressie, dat er in kleinere dorpen helemaal geen huisarts te vinden is, dat huisartsen verdwijnen in onpersoonlijke gezondheidscentra en dat investeerders huisartsenpraktijken proberen op te kopen om zo, naar eigen zeggen, efficiënte zorg te kunnen bieden, nou, dan weet je wel hoe laat het is, of het nou zomer- of wintertijd is 😉.

Dokter Hoeven

Maar dat is ons in ieder geval bespaard gebleven, als we het over de laatste decennia hebben, was daar altijd de praktijk van dr Roels/dr Karstel en later dr Karstel alleen, uiteraard ondersteund door zeer bekwame assistentes. Een paar jaar geleden is dr Hoeven erbij gekomen en plots was het bord aan de gevel veranderd van huisartsenpraktijk Karstel in huisartsenpraktijk Hoeven. Hoewel dr Hoeven al een flink tijdje meedraait en dus voor veel patiënten een bekend gezicht is, toch reden genoeg voor een gesprek om te horen wat de reden is voor deze wisseling en wat hij als huisarts belangrijk vindt om uit te stralen.

Met het oog op de toekomst is deze stap genomen, zo vertelt dr Hoeven. Dr Karstel zal toch een keer gaan stoppen, maar voorlopig blijft ze nog volop betrokken en doet ze voornamelijk de avondspreekuren. Dr Hoeven is nu dus de praktijkhouder en dat doet hij natuurlijk niet alleen, hij wordt ondersteund door een team van 10 man sterk en inmiddels is er een derde huisarts, mevr. Mosk, in de praktijk werkzaam. Wie op welke dagen spreekuur houdt alsook verdere relevante informatie is prima na te lezen op de website www.huisartsenpraktijkhoeven.nl,  je zou bijna vergeten dat ook huisartsen een eigen website hebben, althans…ik was het bijna vergeten 😊.

Kleinschalig

Kleinschaligheid, korte lijnen en betrokken persoonsgerichte zorg, met vaste, bekende gezichten, dat zijn de kernkwaliteiten van onze huisartsenpraktijk en we gaan er alles aan doen om dat zo te houden, voortbouwend op wat er de afgelopen jaren is neergezet, dat is de stellige overtuiging van dr Hoeven. Van groot belang vindt hij ook dat er laagdrempelige plekken in de wijk zijn waar mensen terecht kunnen met hun zorgen of behoefte aan gezelschap, zoals het Wijkpaleis, de Oostervant en andere centra. Onze praktijk wil dat ook zijn, laagdrempelig, goed bereikbaar en niet te vergeten..deskundig, daar wordt met het team altijd aan gewerkt, dat wil dr Hoeven met zijn team elke dag uitdragen.

Wel, ik spreek maar even uit eigen ervaring, dat lukt allemaal prima. Eigenlijk wil je je huisarts zo min mogelijk zien, maar als het echt nodig is moet hij of zij er staan, moet je je veilig en deskundig geholpen voelen en als ik zeg dat we ons gelukkig mogen prijzen dat we zo’n huisartsenpraktijk in onze straat op nr 85 hebben, overdrijf ik totaal niet. En dat geldt niet alleen voor onze straat, want mensen uit de postcode 3021 kunnen nog terecht bij huisartsenpraktijk Hoeven.

Bedankt voor het gesprek en als ik zeg te hopen dat ik u zo weinig mogelijk hoop te zien, ben ik bang dat dat een ijdele hoop is, maar dat geheel terzijde 😉.

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.