Koken à la Flo is gestart in 2023!

door • 1 april 2023 • Culinair, Kinderen

Maart: een menu met lentetint

Na het winterse menu van november èn door de wens de lente snel te mogen omarmen, zijn de chefs druk in de weer geweest met lenteachtig menu.

Een verrassend driegangenmenu was samengesteld en bestond uit vooraf een caprese-tartaartje, gevolgd door een poké-bowl met zalm en mango om af te sluiten met een kinder bueno toetje. Naast het lentetintje heeft dit menu ook een internationaal tintje van Hawaï tot aan Italië. Wellicht onbewust ook door de behoefte aan een lentezonnetje 😉.

De jongste twee chefjes waren dit keer drie jaar oud ten opzichte van de oudste die bijna elf jaar is. Voor te stellen is dat de oudere chefs naast het koken zelf, druk bezig zijn geweest met de begeleiding van de kleintjes. Zaken die vanzelfsprekend zijn voor hen, lijken volkomen onlogisch voor de jongste: waarom zou je de restjes in de prullenbak gooien, als ernaast meer ruimte is bijvoorbeeld?!

Taken die bij het koken horen, zoals afwassen, opruimen en de tafel dekken, worden ook enthousiast opgepakt door de chefs. De één iets minder dan de ander maar net zoals dat in een geoliede keuken gebeurt gaan de droogdoek en afwasborstel eerlijk rond.

De gang die het meest in trek was?

U zou wellicht denken dat de laatste gang de meeste aftrek vond? Juist leuk om te zien dat ook de eerste twee gangen erg populair waren. Het leren over ingrediënten, het bereiden ervan en het samenwerken ermee maken hongerig – alles was op!

De volgende keer

De volgende Koken à la Flo staat gepland op 8 juli en zal in het teken staan van de zomer. De mail met aankondiging voor inschrijving volgt t.z.t. We kijken uit naar wederom een volle, gezellige en diverse keuken!

Marjolijn Swart
Laatste berichten van Marjolijn Swart (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.