Kids: Phillippe

door • 2 oktober 2023 • Kinderen

Zo, dat is een tijd geleden zeg, u was toch niet bang dat de kinderen ‘op’ waren? Wie tijdens de Halloween optocht met heel veel spoken en griezels naar buiten keek, moet gedacht hebben…die man, ik dus, kan nog jaren vooruit, mooi toch, hoe meer hoe beter.
Laatste keer, wat een tijd geleden lijkt het, was ik bij Olivia, wat olijftak betekent, het symbool van de vrede, nou dat kunnen we tegenwoordig wel heel goed gebruiken, kom op met die vredestakken🙂.
Maar nu ben ik aanbeland bij Philippe Daemen, waar hij woont op nr 42 met pappa Joost en mamma Lisanne, en niet te vergeten zusje Julie, die op dat moment al helemaal klaar was voor de Halloween optocht, dat zag er prachtig uit zeg.

Philippe, voor de zekerheid spelde hij zijn naam want voor je het weet zit ik ernaast, is 7 jaar oud en zit op de RSV, de Rotterdamse School Vereniging, in groep 4. En dat gaat goed, vertelt hij zelfverzekerd, alsof ik daar ook maar heel even aan kon twijfelen🫢.
Rekenen is zijn favoriete vak en daar is hij dan ook erg goed in. Spelling is maar stom, moet alsmaar dingen opschrijven, komt geen end aan, nog 100 bladzijdes te gaan. Nou ja, iets goed uitrekenen is ozo belangrijk Philippe, maar het goed kunnen opschrijven zodat anderen, ik bijvoorbeeld😉, het ook begrijpen is minstens zo belangrijk.
Gym is ook wel favoriet, vooral touw klimmen, en dan niet een paar meter omhoog, nee, zo hoog als 2 verdiepingen, allemachtig, dat is hoog, niks voor mij, als ik op een krant sta heb ik al hoogtevrees😉.
Juf Groeneveld, die is leuk, ze zit zelf op hockey en voetbal, toemaar, een echte sportieve juf en als er tijd over doen ze in de klas een soort danswedstrijd met Just Dance. Philippe gaf gelijk een demonstratie op zijn Nintendo, mooie dansbewegingen met volle overtuiging uitgevoerd, zie ik hier de nieuwe John Travolta uit Saterday Night Fever?🤣

Sport en hobby

Natuurlijk doet Philippe iets aan sport, wat dacht je. Hockey en Tennis bij Victoria, is dat wat, hebben mijn eigen zoons ook furore gemaakt, althans dat vonden ze zelf. Toen ze wat ouder werden waren vooral de feesten populair, nog even wachten Philippe, dan komen je dansoefeningen goed van pas! Als linksvoor doet Philippe het nu al heel goed bij hockey, tennis is hij nog maar net begonnen. Wat wel fijn is dat opa en oma in Limburg een groot huis hebben met een groot grasveld, om niet te zeggen weiland erbij, waar hij mooi kan oefenen met pappa Joost. Maar dan moet wel eerst het gras gemaaid worden met een grasmaaier en tractor, nog paar jaar en dan mag Philippe zelf rijden, spannend hoor.
Tip van Philippe: als je bramenstruik ziet, altijd de bovenste plukken want de ondersten worden ondergeplast door wolven, vossen en honden en misschien wel door mensen, bahbah, goede tip Philippe🤔.
Zijn grote hobby is toch wel technisch lego, toen hij 3 jaar was kreeg hij zijn eerste , jaja, we hebben hier te maken met een slim ventje. Hij ging ook gelijk een heel ingewikkelde raceauto van zijn kamer halen, zo moeilijk ziet dat eruit, daar krijgt Max Verstappen hoofdpijn van als hij dat in elkaar zou moeten zetten. Zo niet Philippe, kijk die handjes, zo van, wat is het probleem?

De straat

Daar is Philippe duidelijk in…leuk, koken bij Flo, straatfeest, nog even de 100 meter rennen gewonnen, eerste prijs dus, jaja , hij doet het maar.
Later zou hij wel architect willen worden, mooie huizen bouwen en anders ijscoman, dat lijkt ook wel wat.
Wat vergeten? Oh ja, op Brielse Maas tijdens een zeilkamp uit de boot gevallen, goed afgelopen, poeh…🫠
Nou Philippe, ik denk dat het met jou sowieso goed gaat aflopen later, je bent een slim ventje die ook nog eens niet op zijn mondje gevallen is, goed je best doen op school en de wereld ligt voor je open, succes!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.