Gastrovino Rotterdam

door • 13 december 2023 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

De borrelplank centraal

Vier weken geleden opende Gastrovino haar deuren, op de plek waar vroeger Vermeyden Delicatessen zat. Gastrovino Rotterdam is opgericht door Naomi van Ommeren, samen met haar moeder Melanie. In de winkel ontmoet ik Naomi die aanstekelijk over het concept vertelt. Ze verkopen allerlei lekkers voor thuis, waarbij in feite de borrelplank en het glaasje erbij centraal staan. Bijzondere wijnen, kaasjes, vleeswaren, zelf gebrande noten, tapenades, het is er allemaal. Ook de borrelplanken zelf zijn er te koop, in alle soorten en maten, maar vooral in de vorm van een wijnfles met het Gastrovino logo erop gebrand.

Hoewel er geen belegde broodjes meer in het assortiment zitten, wordt wel elke ochtend vers brood in de winkel afgebakken. Ook weer voor op de borrelplank of om zelf mee aan de slag te gaan.

Contact met de klant

Naomi groeide op in Hellevoetsluis, waar haar ouders ook een winkel hadden. Ze was als kind vastbesloten de winkel van haar ouders over te nemen. Dat liep na haar studie toch anders, ze belande ergens op kantoor, waar ze al snel het gezellige contact met de klanten in de winkel begon te missen. Vandaar deze nieuwe stap. Ze geniet nu van de mensen die de winkel bezoeken, voornamelijk mensen uit de buurt. De reacties zijn enthousiast, en veel van de bezoekers zijn blij dat het weer een delicatessenwinkel is geworden.

Workshops en proeverijen

Het pand aan de Nieuwe Binnenweg heeft naast een winkelgedeelte nog een grote ruimte waar op dit moment alle kerstpakketten worden ingepakt. Naomi droomt ervan om na de feestdagen deze ruimte geschikt te maken voor allerlei activiteiten zoals proeverijen van wijn en ander lekkers, workshops, of besloten bijeenkomsten waar zij dan weer voor het lekkers zorgen.

Voor meer informatie over het assortiment en voor komende activiteiten kun je terecht op:

www.gastrovinorotterdam.nl.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.