Marieke’s Kersttip – Kamerkoor Corps d’Esprit

door • 17 december 2023 • Opinie

Lustrum

Hoewel het kerstconcert 2023 alweer is geweest, hierbij als kersttip aandacht voor kamerkoor Corps d’Esprit, opgericht door straatgenoot Claas Westerhof, in 2004. Ze zingen klassieke muziek van heel oud tot heel recent. Komend jaar, voor hun 20 jarig lustrum, komt er een groot Barok concert aan met werken van Handel en Vivaldi. Tegen die tijd zullen we er in de Telegraaffloris zeker aandacht aan besteden. Voor nu kun je meer informatie over het koor vinden op: https://www.corpsdesprit.com/. En wie weet ben je geïnteresseerd om te zingen in een klein koor met mensen uit de buurt. Er is op dit moment vooral behoefte aan een extra bas.

Ontspannen de feestdagen door

Voor wie niet meteen in een koor wil zingen, maar wel de heilzame werking ervan wil ondergaan, aansluitend nog een kleine kersttip: breng de kerstdagen neuriënd door!
Onderzoek toont aan dat neuriën de stembanden op een weldadige manier in trilling brengt, en daarmee ook de nervus vagus. Dit is DE informatiesnelweg tussen brein en buik.
Dus mocht er per ongeluk feestdagenstress ontstaan, of wil je sowieso 2024 ontspannen beginnen, dan loont het om dagelijks even te neuriën. Probeer het nu meteen even: neem een diepe teug adem (dus naar je buik) en adem neuriënd uit. Voilà! Instant ontspanning 🙂

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.