Het nieuwe seizoen KOKEN BIJ FLO is weer gestart.
Dit jaar is het Thema Koken in KLEUR.
Vandaag zijn we gestart met de kleur ROOD.
Alles wat we maken is rood.
En het zijn weer heerlijke gerechten.
Een Spaanse Gazpacho , Gevulde Paprika en
een heerlijke jam met vruchten van het seizoen.
Komende dagen gaan er heel wat boterhammen met jam mee naar school.
Gazpacho
IngrediëntenVoor de soep
Pondspak gezeefde tomaten van een goed merk.
1 1/2 komkommer, geschild
1 flinke ui
1 rode paprika
2 tenen knoflook uit de knijper
8 deciliter water
1/2 deciliter rode wijnazijn
1 eetlepel zout (anders wordt de soep flauw)
1/2 deciliter olijfolie extra vergine
1 klein blikje tomatenpuree
broodkruim van 6 sneetjes casinowit (twee dagen oud)
En verder
1/2 komkommer, geschild
1 ui
1 groene paprika
broodblokjes van 4 sneetjes casinowit (twee dagen oud)
1 knoflookteentje
olijfolie
Voorbereiding/Bereiding
Snijd de groente voor de soep na het wassen in kleine blokjes, vermeng alles in een grote kom met het broodkruim. Giet de gezeefde tomaten, het water en de azijn erover, en pureer dit in gedeelten in de blender. Zet de soep afgedekt minstens twee uur in de koelkast. (wanneer je een gedeelte van het water vervangt door ijsklontjes kan het iets korter in de koelkast)
Snijd de overige groenten vlak voor het opdienen in mooie kleine dobbelsteentjes.
Verhit wat olijfolie in een koekepan, bak hier een gehalveerd knoflookteentje in. Verwijder de knoflook, bak dan in dezelfde olie de broodblokjes goudbruin.
Serveren
Roer vlak voor het opdienen tomatenpuree en olijfolie door de gazpacho (gebruik een garde), en maak op smaak af met zout. Giet de soep in een mooie schaal om aan tafel uit te serveren, of in individuele borden of kommen.
Doe de blokjes groenten iedere soort apart in kommetjes, en ook de broodblokjes. Zet deze op tafel. Iedereen kan uit deze kommetjes in zijn soep scheppen wat hij lekker vindt.
Rode gevulde paprika
Jam van rood fruit
Latest posts by Robert van der Helm (see all)
- 13 april – Bieren uit Rotterdam - 31 maart 2018
- Koken bij Flo 22-04-2015 - 6 mei 2015
- Koken bij Flo 18-02-2015 - 3 maart 2015
29/09 – Smaakproeverij + culinaire film El Bulli @ Floriscoop Volgend artikel:
Teken voor een schone Heemraadssingel.