29/09 – Smaakproeverij + culinaire film El Bulli @ Floriscoop

door • 27 augustus 2012 • Cinema, Culinair

Beste film- en smaakliefhebber,

Op zaterdag 29 september hebben we iets bijzonders bij Floriscoop.
De filmclub vertoont een documentaire over het toprestaurant El Bulli en wisselt dat af met een proeverij van onverwachte smaakcombinaties.
Vijf culinaire toppers uit de straat schotelen ons hun ultieme smaaksensaties voor. Allemaal pure smaken, ontstaan uit culinair experimenteren.
Tien kleine gerechten voor wie zijn/haar smaakpapillen op de proef wil stellen. Niet voor iedereen dus, alleen voor liefhebbers van experimentele smaken. Wie de koks zijn? Dat houden we nog even geheim, net als de gerechten. Een garantie kunnen we je wel geven: de nasmaak van deze avond zal lang duren. Onvergetelijk.

De film: El Bulli: Cooking in Progress (Gereon Wetzel, 2010)
El Bulli is een Catalaans driesterrenrestaurant. Misschien wel het beste restaurant van de wereld. Zes maanden per jaar is El Bulli gesloten en trekken chefkok Ferran Adrià en zijn personeel zich terug in een kooklaboratorium. In het experimenteerproces wordt ieder ingrediënt, van de eerste ingeving tot het uiteindelijke gerecht, opnieuw bekeken. Welk nieuw gerecht is er te maken met zoete aardappel? Smaak en textuur worden systematisch geanalyseerd: door te koken, roosteren, bakken, stomen – vacuüm zuigen, opbollen, vriesdrogen – en vervolgens te proeven.
De documentaire volgt de intense voorbereidingen tot in minuscule toch liefdevolle details tot eindelijk de avond van de heropening is gekomen.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=BN0eshtAxYA

Alleen voor liefhebbers
Wil jij deze film mee beleven? En dus de ultieme smaaksensaties proeven van de mensen uit onze straat? Reserveer dan NU een plek. De kosten liggen hoger dan normaal: 20 euro per persoon, plus 10 euro voor een bijpassend wijnarrangement. Alleen voor de liefhebbers. De meeropbrengst gaat naar de filmclub die spaart voor een superbeamer.
Maximaal aantal gasten: 30 (+ koks/filmteam).
Ben er dus snel bij en reserveer voor jou en je culinaire filmvriend een plekje. Als spelregel geldt: eten wat de chef serveert. Geen apart vegetarisch menu dus. En we starten om exact 19:00 uur in ons hoekpandje (Graaf Floris 88a).

Plek reserveren?
Mail dan naar: floriscoop@graafflorisstraat.nl
Laat bij inschrijving weten of je ook wilt proeven van de bijpassende drankjes.
Ben er op tijd bij want we weten dat de animo groot is.

Vol is vol. Betaling vooraf.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.