Midzomernachtfestival 2009 – koken en eten

door • 30 januari 2009 • Niet gecategoriseerd

Onder de platanen in een deel van de straat wordt een groots buffet met eettafels onder mooie en sfeervolle lampen verzorgd. Ieder jaar wordt er al een straatdiner georganiseerd samen met Chinees cultureel centrum Wah Fook Wui – in 2007 met een record aantal eters! – maar nu staan er gerechten van minimaal 25 verschillende landen op de kaart, alle bereid door mensen uit de buurt en voor maximaal 500 mensen uit de stad. In het verenigingspand van de Graaf Florisstraat wordt regelmatig voor groepen gekookt en het blijkt dat gezamenlijk koken en eten een eenvoudige wijze is om elkaar en elkaars (eet)cultuur te leren kennen. Dit verenigingspand vormt de centrale keuken van het buffet. Een buffet van gerechten uit 25 landen – bereid door mensen uit die 25 landen – en voor 500 eters is voor ons een uitdaging maar we doen het!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.