Concours de Soupes: recept peer-pastinaaksoep.

door • 23 oktober 2012 • Culinair, FestiviteitenOp veler verzoek is hier het originele recept dat Peter gebruikt heeft voor de prijswinnende peer-pastinaak soep.

http://www.tasteofhome.com/Recipes/Roasted-Parsnip-and-Pear-Soup

Even een glossary erbij:
1 pound = 450gr
1 tablespoon = 15gr
1 teaspoon = 5gr
1 cup = 200ml
maple syrup = essendoornsiroop
parsnip = pastinaak
nutmeg = nootmuskaat
bay leaf = laurierblad
broth = bouillon
dutch over = pan met dikke wand
Eventuele aanpassingen:
  • Het eerste punt uit het recept, het roosteren van de peer en pastinaak, kun je volgens mij best overslaan. Beetje twijfelachtig wat dat nu echt toevoegt aan de uiteindelijke smaak. Andere pastinaak-peer recepten die ik vond beginnen gewoon direkt met de pastinaak en de peer koken in de bouillon. Scheelt tijd en moeite.
  • Ik heb Comice peren gebruikt van de markt. Deze waren van zichzelf al zacht en behoorlijk rijp. Na het bakken en een half uur koken waren ze bijna helemaal opgelost. In een eerdere versie van de soep heb ik Conference peren gebruikt, die zijn uiteindelijk beter denk ik.
  • Het originele recept heeft kippenbouillon als basis. Ik zou daarvoor in de plaats groenten of tuinkruiden bouillon gebruiken. Ik vond de kippenbouillon iets aan de zoute kant. Met minder zout komt de pastinaak en peren smaak beter tot hun recht.
  • De vakjury vond deze soep te zoet en daardoor wat saai. Ik laat de volgende keer de maple syrup eruit, dan blijft alleen het zoet van de peer over.
  • Een andere variant van de soep die ik een keer gemaakt heb, is met kerriepoeder. Dit doe je er op het laatst bij. Dat geeft een leuk tegenwicht aan de zoete smaak, en kleurt het wat meer. Hou je wel in met de kerrie uiteraard. Ik heb ook een variant met paprikapoeder geprobeerd, dat was ook best aardig.
Eet smakelijk!
Peter
no-reply@graafflorisstraat.nl'
Laatste berichten van Blogger (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.