door • 27 maart 2010 • Niet gecategoriseerd

Op 9 april vertonen wij in het hoekhuisje op 88a de Bollywoodfilm:

MONSOON WEDDING (2001, Mira Nair)

Monsoon wedding, winnaar in Venetië van de Gouden Leeuw 2001, is een kruising tussen een artistieke en commerciële productie waarin drama en komedie een belangrijke mix vormen. Tegen het decor van een Punjabi huwelijk brengt Nair tegenpolen bij elkaar: traditie en moderniteit, onschuld en seksualiteit, vrolijkheid en verdriet.
Aditi is de dochter van Lalit en Pimmi. Ontevreden over haar relatie met haar baas Vikram, die twee keer zo oud is als zijzelf, heeft zij overhaast toegestemd om te trouwen met Hemant, een ingenieur die in Houston, Texas woont. Terwijl de moessonregen dreigend aan de horizon hangt, de voorbereidingen getroffen worden en steeds meer familieleden arriveren voor de inzegening, begint Aditi te twijfelen. Zij gaat naar Vikram en brengt zo het gearrangeerde huwelijk in gevaar. Er schuilt ook gevaar in andere familie-intriges. Ria, een 28-jarige nicht, onthult een lang verborgen geheim dat iedereen in rep en roer brengt. Ayesha, een andere nicht, is 17 jaar oud en shockeert iedereen met haar liberale houding tegenover seksualiteit. Rahul, een student, staat lijnrecht tegenover haar. En dan is er P.K. Dubey, die plotseling opbloeit, wanneer hij Alice, Aditi´s bruidsmeisje, voor het eerst ziet als hij de hapjes voor het feest komt afleveren.

“weelderige beelden, verrukkelijke muziek, een echte feelgood movie” (Utrecht Nieuwsblad), “Vrolijk rondkijken op Indiase trouwpartij” (De Volkskrant)

Inclusief een korte film vooraf die het “andere India” belicht. Komt dat zien. Maak het mee!

De films gaan van start om 20:00 uur. Om 19:45 uur is iedereen welkom. Kosten: 2 euro per persoon (inclusief heerlijke, kleine Indiase snackjes)

Wil je erbij zijn? Reserveer dan direct een plekje (vol=vol) op floriscoop@graafflorisstraat.nl

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.