Heb jij op de taartenproefwedstrijd deze taart geproefd en wil je hem thuis namaken? Bij deze het recept van de: Rijke Dadeltaart, gemaakt door Harold Smits (recept:Bagels & Beans).
Dadeltaart
750 gram ontpitte dadels in stukjes
375 gram gezoute roomboter
150 gram rietsuiker of basterdsuiker
1 rol maria biscuit in stukjes gebroken
(van 1 cm)
1 geklopt ei
halve zak gemalen kokos als garnering
Boter in braadpan zachtjes laten smelten (pas op, niet bruin laten worden), suiker erbij en blijven roeren tot het geheel goed warm is en de suiker gesmolten. Geklutste eieren er bij en blijven roeren tot het doorgekookt is (het wordt puddingachtig). Dan de stukjes dadel erdoor roeren. Dit geheel een minuut laten koken, ondertussen blijven roeren (daar krijg je die toffeesmaak van, het caramelliseert). De biscuit erdoorheen scheppen tot de biscuit lekker nat is. Ondertussen veel proeven en je vingers erbij aflikken. Alles in de taartvorm (doorsnede 24 cm, kleiner kan ook) doen en gladstrijken. Kokos erover strooien en niks bakken: de koelkast in. Minimaal anderhalf uur laten afkoelen. Voor daarna: Eet smakelijk!
- Kerstboomversieren! - 16 december 2013
- De grenzen van de Graaf Florisstraat - 11 november 2013
- Halloween - 2 november 2013
Floris kookt voor… Pink Ribbon Volgend artikel:
Bananencake (recept)