Rijke Dadeltaart (recept)

door • 5 juli 2011 • Culinair

Heb jij op de taartenproefwedstrijd deze taart geproefd en wil je hem thuis namaken? Bij deze het recept van de: Rijke Dadeltaart, gemaakt door Harold Smits (recept:Bagels & Beans).

Dadeltaart
750 gram ontpitte dadels in stukjes

375 gram gezoute roomboter

150 gram rietsuiker of basterdsuiker
1 rol maria biscuit in stukjes gebroken 
(van 1 cm)
1 geklopt ei

halve zak gemalen kokos als garnering

Boter in braadpan zachtjes laten smelten (pas op, niet bruin laten worden), suiker erbij en blijven roeren tot het geheel goed warm is en de suiker gesmolten. Geklutste eieren er bij en blijven roeren tot het doorgekookt is (het wordt puddingachtig). Dan de stukjes dadel erdoor roeren. Dit geheel een minuut laten koken, ondertussen blijven roeren (daar krijg je die toffeesmaak van, het caramelliseert). De biscuit erdoorheen scheppen tot de biscuit lekker nat is. Ondertussen veel proeven en je vingers erbij aflikken. Alles in de taartvorm (doorsnede 24 cm, kleiner kan ook) doen en gladstrijken. Kokos erover strooien en niks bakken: de koelkast in. Minimaal anderhalf uur laten afkoelen. Voor daarna: Eet smakelijk!

no-reply@graafflorisstraat.nl'
Laatste berichten van Blogger (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.