Koken in coronatijden

door • 13 juli 2020 • Buurt en wijk, Culinair

Ons aller bekende volksvijand nummer 1 Covid-19 (ook wel bekend als Corona) heeft ook onvermoeibare stel Jet & Frank, wereldberoemd in de Graaffloris, zeer flink te pakken gehad. Nadat ze hersteld waren van die ellendige virusinfectie, wilde Frank graag iets terug doen voor wat de buurt voor hen had gedaan, namelijk het halen van boodschappen en het neerzetten van warme maaltijden voor de deur.

Hij besloot daarom ook te gaan koken. Samen met met zijn compagnons van de Floriscoop was een plan snel gemaakt. Ook zij misten het koken namelijk. Het principe was snel bedacht; het team bedenkt een menu en daar wordt een bijpassende film bij gezocht, gesponsord door het Architectuur Film Festival Rotterdam.

Dat het aansloeg blijkt wel uit het feit dat meer dan tweehonderd mensen gebruik van hebben gemaakt, echt supertof! De standaard vegamaaltijden (maar keus halal vlees/vis) inclusief dessert kostten 4,- euro, een regelrecht koopje. De bijpassende film was gratis en niet alleen bedoeld voor mensen uit de Graaf Florisstraat, maar ook voor het Wijkpaleis, Delfshaven Helpt en Zorgvrijstaat West. 

Iedereen kon zich opgeven voor een maaltijd via floriscoop@graafflorisstraat.nl vóór maandag 13.00. De maaltijd kon afgehaald worden iedere dinsdag om 17.30 in het pandje Graaf Florisstraat 88A. Het hele gebeuren verliep volgens RIVM richtlijnen. Met de vakantietijd voor de deur is deze heerlijke service helaas gestopt en ik mis ook mijn eigen flauwe grap thuis dat ik maandag stoer kon zeggen…ik kook morgen wel, oh fijn, was dan de reactie en dan piepte ik snel naar 88a en voila…Ik hoop natuurlijk niet op een tweede Coronagolf, maar een tweede kookgolf..als dat zou kunnen…

Chapeau voor het Floriscoopteam bestaande uit Carine Hooykaas, Esther Huls, Frank Koppelmans, Nicolein Blanksma en Sander van Gool! Bedankt voor dit hartverwarmende en vooral heerlijke initiatief. En nu op naar de ‘normale’ Floriscoop kijk- en eetavonden, iedereen kijkt er naar uit. 

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.