Misdaad in de straat

door • 13 september 2011 • Buurt en wijk, Nieuws

De redactie van de Graaf Florisskrant krant ging op zoek naar het ware verhaal over misdaad in de straat!
De bewoners van onze Graaf Floris waren immers redelijk geschokt na het verhaal over een lijk in de Heemraadssingel. Ook gingen er verhalen dat er mensen in onze buurt meer malen beroofd werden. Wat was er allemaal aan de hand? Wat berustte op waarheid? Wat op fictie? Konden we nu nog vrij over straat of was het alleen maar moord en doodslag in onze leuke gezellige vrolijke buurt? We gingen voor jullie op onderzoek.
Na lang speurwerk vond ik gelukkig de enige echte getuige die tot tweemaal toe een straatroof heeft meegemaakt.

Onze getuige vertelt:
“Ik sta voor ons huis in de Witte van Haemstedestraat op een steiger en ben geconcentreerd aan het werk tot ik bijzondere geluiden hoor en verbaasd om me heen kijk. Ik zie nog net hoe één van twee Chinese vrouwtjes (uit bejaardentehuis) op haar knie valt. Direct zie ik ook snel iemand weglopen met een gebreid mutsje op.
Ik schrik en wil meteen te hulp schieten maar door die gekke steiger en doordat ik niet zo snel door het raam kan klimmen, duurt het misschien een minuut of acht voor ik het algemene nummer van de politie kan bellen. Vraagt die politieagent me doodleuk of ik niet eerder had kunnen bellen in plaats van te zeggen dat hij het fijn vindt dat ik er melding van maak! Enfin, de twee dames waren hun tas kwijt en flink geschrokken.

Het gekke is dat je de dagen daarna toch wat waakzamer bent en wat meer op let, en warempel, een paar dagen later gebeurt precies hetzelfde! Weer komen twee Chinese dames de hoek om, van de Graaf Florisstraat de Witte van Haemstede in. Opnieuw rent dezelfde man, die eruit ziet als een magere, ongeveer 45- jarige Antilliaanse man, voorbij de dames, en grijpt hardhanig een tas mee”.
Onze getuige reageert fantastisch, gilt en belt direct de politie die ook in no time op de fiets ter plekke zijn, zodat snel het signalement doorgegeven kan worden.
Een van de Chinese dames ligt ondertussen op de grond met pijn in de rug dus voordat de politie de dader achterna gaan bellen ze ook een ambulance. Onze getuige blijft wachten op de ambulance voor de Chinese dame.

De politieagenten zien de dader ondertussen zonder mutsje op het stoepje voor een huis tegenover het politiebureau zitten in een knalkanariegeel t-shirt. Het zal hun ervaring zijn dat ze vragen om even in huis te mogen kijken. En ja zeg, daar liggen de tassen!! Bingo! Da’s een mooie afloop zou je zeggen…
Het totale verhaal is iets minder mooi: de Chinese dame ligt helaas met behoorlijke rugklachten in het ziekenhuis, maar… hierdoor blijft de dader echter weer langer vast zitten. We hopen dat de Chinese dame weer helemaal herstelt en wensen haar vanaf deze plek in ieder geval van harte beterschap!

[wc_box color=”info” text_align=”left”]

INBRAAKTIP

Maak het inbrekers niet te gemakkelijk. Bij enkele straatgenoten is ingebroken door de deur te openen met het touwtje, waarmee de bewoners zelf de deur open kunnen doen vanaf boven. Even pielen met een ijzerdraadje door de brievenbus is voor de ervaren inbreker geen kunst. Eenvoudige preventiemaatregel is het touwtje door een kokertje te geleiden 

[/wc_box]

jethouwers@gmail.com'
Laatste berichten van Jet Houwers (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.