Pesach Paas brunch 01-04-2012

door • 1 april 2012 • Culinair

Nee geen 1 april grap, echt waar koken bij Flo op zondag ochtend in plaats van de gebruikelijke woensdag middag. deze ochtend hebben wij een mooie Paas Brunch gemaakt voor de ouders en broertjes en zusjes.
In het kader Koken bij Flo gaat de wereld rond was het een joodse (pesach)paas brunch.

Gremsjelies

Een zoet Pesach gebak gemaakt van matzes, rozijnen, amandelen, sukade en gember.
Ingrediënten:
8 matzes, 100 gram rozijnen, 100 gram geschaafde amandelen, 2 eetlepels gembersiroop, 3 bolletjes stemgember, 3 eieren, 200 gram suiker, geraspte schil van een citroen, 1
theelepel kaneelpoeder, 
50 gram boter, een snufje zout, klontje boter om te bakken.

Nodig:
Houten deegroller, grote schaal, koekenpan, schone theedoek

Bereidingswijze:
Verkruimel de matzes heel fijn, dit gaat goed door een paar matzes in een schone theedoek te vouwen en er met een houten deegroller overheen te gaan. Doe de kruimels in een grote schaal en voeg een beetje water toe, niet kletsnat maken. Hak de bolletjes gember fijn. Doe de rozijnen, het amandelschaafsel, de 3 eieren, de gembersiroop, de citroenschil, de boter, de suiker, de theelepel kaneel en een snufje zout erbij. 
Kneed het geheel tot een deeg. Het mag niet te hard zijn, anders nog wat boter
toevoegen. Van dit deeg maak je kleine koekjes van ongeveer 1 cm dik. Je kunt ze in de koekenpan met wat boter bakken tot ze mooi bruin zijn (of in de frituurpan, ca 3 minuten op 190 graden). Lekker om ze nog warm te eten.

no-reply@graafflorisstraat.nl'
Laatste berichten van Blogger (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.