Kids in the Street: Gijs en Job

door • 26 oktober 2012 • Bewoners, Kinderen

Twee zelfverzekerde boys, Job en Gijs, doen open. Hoe oud ze zijn? Lekker belangrijk, zie je ze denken, maarre….11 en 13. Mooie leeftijden toch, maar niks bijzonders. Wat wel bijzonder blijkt….ze zijn allebei op 31 augustus jarig, is dat wat. Ze kijken er tevreden bij, dus , nee, ze zitten er helemaal niet mee, prima zo, lekker makkelijk, kan ik mijn broertjes verjaardag in ieder geval niet vergeten, zie je ze allebei denken…Job zit nog net op de basisschool en wel op, verrassing.., de Montessorischool. Volgend jaar gaat het “grote” werk beginnen, net als broer Gijs, die op het Montessori Lyceum zit, in groep 1. Op school hebben ze het allebei prima naar hun zin, dat is wel duidelijk. Wat ze aan de straat leuk vinden…? Nou, heel veel vriendelijke mensen en ook niet te vergeten, veel vriendjes en vriendinnetjes, allemaal van school , dat maakt het extra leuk. Over de vraag, wat het mooiste huis in de straat is, hoeven ze niet lang te denken….”ons eigen huis, dat is het mooist”, en, dat moet de interviewer toegeven, het mag er zijn. Wat er beter kan in de straat..? Nou, wat denk je van een honden poepplaats? Zou niet gek zijn. En meer fietsbeugels of fietsrekken, om je fiets goed neer te kunnen zetten, wat dacht je daarvan? En flitspalen, zodat mensen die door de straat scheuren een keer gepakt worden . Job voelt ook wat voor hogere stootranden bij de parkeerplekken, zodat je bal niet zo snel de weg oprolt….maar of dat er ooit van gaat komen. En het Henegouwerplein, daar gaan we ook vaak naartoe, daar kunnen wel alle sporten doen die we willen …behalve zwemmen, denkt de interviewer heimelijk, moet je toch bij Oostervant zijn, maar ja, is ook om de hoek, ideaal. Achteloos biedt Gijs mij ondertussen een kauwgum aan en als ik het probeer aan te pakken, krijg ik een stroomstoot van net geen 220 volt.. Mijn haren stonden recht overeind en een lol dat ze hadden! Gelukkig kwam lego op tafel , en werd ik geconfronteerd met de reuzenspin uit “In de ban van de Ring”, my precious, zoals Gijs moeiteloos Gollem, pain in the ass voor de hobbit Frodo, imiteerde. Ja jongens, jullie gaan het maken, dat is wel duidelijk!

Op de vraag wie ik volgende keer zal interviewen noemen ze, na ampel beraad, Jelle en Joshua van 29B, dat ze het weten. Boys, dank voor dit interview, ondanks de stroomstoot!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.