Op het menu staat een Garnalensoep , Roze Ravioli met Zalm en een Gehaktvulling en natuurlijk een heerlijke roze koek.
Romige garnalensoep
Ingrediënten
100gr boter
1 wortel in kleine blokjes
1 ui fijngehakt
500g ongepelde rauwe
250 gekookte gepelde garnalen
1,5 l visbouillon
1 blaadje Laurier
150 ml droge witte wijn
35 gbloem
300 ml melk
150 ml room
Snuf Cayennepeper
Zout en peper
Werkwijze
– Smelt 25gr van de boter in een middelgrote pan.
– Doe hier de wortel en de ui in en fruit deze 4 minuten bij matige temperatuur.
– Pel de rauwe garnalen en bewaar de schillen.
– Bak de schillen apart in een beetje olie tot ze mooi roze zijn en blus af met een beetje bouillon.
– Doe de 2/3 van de gepelde garnalen in de pan, en kook ze 5 minuten tot ze net gaar zijn en roze zijn geworden.
– Doe er vervolgens de gekookte garnalen bij.
– Voeg de visbouillon, laurier en evt witte wijn toe.
– Schenk de garnalen schillen samen met de olie en bouillon door een zeef in de pan
– Druk al het vocht er met de achterkant van een soeplepel uit de schillen.
– Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen.
– Doe de soep (zo nodig in gedeelten) in de een blender, maar maak er een gladde soep van.
– Smelt 50g van de rest van de boter in een andere pan,
– Roer hier de bloem door en laat dit 1 minuutje garen.
– Roer er geleidelijk aan de melk er doorheen en dan de soep.
– Laat 5 minuten bij lage temperatuur pruttelen en roer de soep regelmatig door.
– Doe de rest van boter plus de room en de cayenne peper in de soep.
– Maak dit met nog wat zwarte peper en zout op smaak af.
– Bak de rest van de garnalen apart met een beetje olie en knoflook.
– Leg een paar garnalen in elke soepkom voordat je de soep erin schept.
ROZE RAVIOLI met Zalm of gehakt vulling
Pasta deeg
• 2 kleine gekookte rode bietjes
• 400 gr pastabloem (extra fijne doppio zero)
• 2-3 eieren
Zalm vulling
• 250 gr ricotta kaas
• 200 gr gerookte zalm
• verse dille
• 1 ei
• 2 el olijfolie
• peper en zout
Gehakt vulling
• 3 ons gehakt
• 3 theelepels kappertjes
• flink wat olijven
• 4 gedroogde tomaten op olie
• 1 knoflookteen
• 1 halve chilipeper
• verse peper en zout
• 2 el olijfolie,peper en zout
• parmezaanse kaas
Werkwijze
– Schil de bieten en snij ze in blokjes. Pureer ze glad.
– Strooi 400 gr pastabloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden.
– Doe 2 eieren in het kuiltje en kneden maar!
– Voeg dan de bietenpuree beetje bij beetje bij het deeg en blijf goed kneden tot het een homogene
massa wordt. Als je deeg te nat is, kan je wat extra bloem toevoegen, als het te droog is, nog wat
– Kneed alles tot een mooie, roze bol, wikkel hem in plastic folie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
-Terwijl het deeg rust, kan je aan de vulling van de ravioli beginnen.
Zalmvulling
– Doe 200 gr gerookte zalm en 1 ei in een kom en pureer tot je een gladde massa krijgt.
– Doe de zalmpuree in een kom en doe er de ricotta en wat verse dille bij.
– Kruid de mengeling af met peper en eventueel een beetje zout. Niet te veel want de zalm is al vrij zout.
Gehaktvulling
– Doe alle ingredienten behalve het gehakt in de
keukenmachine.
– Lekker peper en zout erop. Meng daarna de pesto met het
gehakt en laat het lekker even op elkaar inwerken.
– Draai er kleine balletjes van
Ravioli maken en vullen
– Neem je pastamachine erbij en verdeel de bol deeg in 4 of 5 porties.
– Rol het deeg eerst goed uit met de deegrol en haal het
een aantal keer door de pastamachine tot je een lang,
plat stuk pastadeeg hebt.
– Duw met de een raviolivorm of met een glas rondjes
uit de pasta
– Schep op elk cirkeltje een hoopje vulling en leg er
opnieuw een cirkeltje
boven op.
– Druk de randjes goed aan zodat er geen lucht onder kan want anders
gaan ze openbarsten tijdens het koken.
Duw dan met een vork nog eens stevig langs de randjes van de cirkeltjes.
– Kook de ravioli in een ruime pan gezouten water. Als ze komen
bovendrijven is je pasta klaar.
Zelfgemaakte pasta moet minder lang koken dan de versie uit de
supermarkt.
– Serveer de ravioli met een beetje olijfolie, Parmezaanse kaas.