Kids in the Street: Faas

door • 22 januari 2014 • Bewoners, Kinderen

In het winternummer was de beurt aan Anthony, u weet wel, dat kleine rekenhoofdje die bij zijn opa en oma woont in dat mooie Chinese bejaardentehuis bij ons in de straat. En Anthony gaf het stokje door aan Faas, die niet zo moeilijk te vinden bleek. Hij is namelijk vaak aan het voetballen op de stoep met onder anderen…u raadt het al: zijn vriend Anthony. Dus maakte uw reporter er gelijk maar een straatinterview van. Faas vond het prima.

Hoe oud hij is? Toch al weer 10 jaar en hij zit in groep 7. U gelooft het niet, maar Faas zit ook al niet op de Montessorischool, maar op de Vierambachtschool in de Jagerstraat. Op de Montessorischool zou hij niet eens willen zitten, want zo leuk lijkt het hem helemaal niet. Stoere praat Faas, want wat blijkt hij het leukst te vinden van zijn eigen school? Nou? “Het naar huis gaan!” Die had ik nog niet eerder gehoord, maar bij een beetje doorvragen bleken de pauzes en gym ook hoge ogen te gooien. Ja, ja, daar kom je niet verder mee, Faas.
Gelukkig kwam Geschiedenis ineens boven als leukste vak, De Gouden Eeuw, al die dingen van vroeger, dat interesseert Faas heel erg. Mooi man, want om in de
toekomst te kijken, moet je weten wat er in het verleden is gebeurd…..zo merkte uw reporter wijsneuzig op. Goed bezig Faas, dat is andere koek dan “naar huis gaan en pauzes”!
Leuk aan de straat is de ruimte om te kunnen spelen en dat er allerlei dingen worden georganiseerd, zoals de straatspeeldag. Daarom vindt Faas het hoekpandje 88A ook gelijk het mooiste huis van de straat. En als hij het voor het zeggen had, moesten al die moeizaam aangelegde voortuintjes onmiddellijk weer verdwijnen, want dat kost allen maar speelruimte. En al die mensen hebben ook al een grote achtertuin, weg ermee. Voordat Faas naar Stadsbeheer ging bellen om de boel weer op te breken, kon ik hem er gelukkig van overtuigen dat er ook wel voordeeltjes aan die tuinen zitten. Oef..dat was een narrow escape!
Honkbal bij Neptunus, de honkbalclub van Rotterdam, is zijn favoriete sport, tweede honk rechtsveld is zijn plek. Zijn vader is de coach van het team van Faas. Dat is bepaald geen toeval, want zijn vader Jeroen Sluijter heeft nog meegedaan met de Olympische spelen in Peking, met honkbal uiteraard, zoals u in een vorig nummer van deze krant hebt kunnen lezen. Faas droomt dan ook regelmatig van de New York Yankees, een vermaard honkbal team in Amerika. Maar of hij dat zover schopt? Dan moet je wel heel erg hard kunnen gooien en vooral slaan, met die knuppel. En als het lukt, zullen zijn twee jongere zusjes, die echt wel beetje irritant zijn, misschien nog wel eens trots op hem zijn. Eigenlijk is hij ook heel goed in voetbal, Feyenoord en Barcelona, dat zijn de favorieten, en op de foto kan je het zien, zijn bal is misschien wel zijn beste vriend! Wie weet ligt daar zijn toekomst. Middenveld, keeper: hij kan het allemaal!
Ga zo door , Faas, dan komt voor jou ook zeker die “Gouden Eeuw”

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.