Wat komp hier nou weer?

door • 1 juli 2015 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

DSC_0947Al jaren lang is het een doorn, om niet te zeggen een balk in het oog van iedereen die op weg was naar Bas/Dirk of gewoon naar de tramhalte…:die afschuwelijke rotte kies aan het Middellandplein, een lelijk stuk afbraak op een van de mooiere plekken in de wijk, een pand dat er uit ziet of er een oorlog heeft gewoed. Groot was dan ook de opluchting toen dat pand ineens in de steigers stond en er handen uit de mouwen tevoorschijn kwamen, er werd wat aan gedaan, iemand heeft het initiatief genomen om er wat van te maken.

Maar wat dan?

Personal Architecture

Hoog tijd om poolshoogte te nemen bij de projectarchitect Maarten Polkamp, van Personal Architecture, gevestigd in onze straat in een prachtig kantoor op nr 62a. En Maarten wil er maar al te graag over vertellen: de opdrachtgevers zijn 2 jonge Marokkaanse mannen, Nasredin en Mansoer, zo luiden hun voornamen, supersympathieke gasten volgens Maarten ( en als Maarten dat zegt , zit dat helemaal goed, kan uw reporter u verzekeren), die opgegroeid zijn in deze wijk en in onze wijk iets moois willen realiseren. En in dat hoekpand zagen zij een kans om die droom waar te maken.

En durf hebben ze in ieder geval, want het pand is werkelijk in zeer slechte staat, alles verrot en lek, zo’n 40 jaar was er geen enkel onderhoud gepleegd. Ik zou dat niet doen met uw gebit, je ziet wat er van komt :).

IMG_7709Marokkaans koffiehuis?

Het gaat dus een restaurant worden, maar wel eentje met een klein podium voor kleinschalige optredens en het moet vooral een plek worden voor alle bewoners, een plek waar je graag een biertje of een goed glas wijn drinkt en smaakvolle tapas kan bestellen.
En daarna heerlijk eten met een zuid europees georiënteerde keuken. En dat allemaal op een hoog niveau, ook wat betreft koffie en thee!

Maar het is dus absoluut niet de bedoeling, sterker nog dat is een schikbeeld, dat het een Marokkaans koffiehuis zou worden. En, omdat het zo perfect op de zon ligt, komt er natuurlijk ook een terras voor de deur, ik kan niet wachten, eindelijk een leuke kwaliteitstent met hapjes, drankjes en heerlijk eten. Op een klein podium kunnen dan ook nog eens allerlei verrassende initiatieven ontstaan, waardoor we er niet meer weg te slaan zijn 🙂 Boven het restaurant komen ook nog eens 3 hoogwaardige appartementen, met als doelgroep de expats,  ook een goede ontwikkeling als die zich meer in onze wijk zouden vestigen.

Eind 2015

_MG_2713Op bijgaande foto’s een impressie van de buitenkant, waar ook de ruimte te zien voor eigentijdse herinterpretatie van stadsmuurschilderingen. En Maarten gunt ons al een blik in het interieur op de maquette en ik kan u verzekeren…als Maarten Polkamp zich vastbijt in deze rotte kies, dan wordt het resultaat het mooiste kunstgebit wat we ooit aanschouwd hebben !

Eind 2015 is de planning als het gaat om de opening van de begane grond. Eindelijk een drankje drinken om de hoek van de straat, wie wil dat niet? Ik wel ! Tot dan!

 

 

 

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.