Bar Simon

door • 15 juli 2022 • Horeca en Winkels

Tony kondigde het al aan het vorig jaar. Er zou iets nieuws komen in het pand van voorheen Bistro Belén. Nu is het eindelijk zover: BarSimon aan het Middellandsplein, inclusief ruim terras, is open.

Op 15 juli, een maandje na de opening, ga ik langs en spreek de energieke eigenaresse Simone. Simone is geen onbekende in de buurt, ze is namelijk de vriend van Timo die weer de eigenaar is van pizzeria De Buffel die twee jaar geleden aan hetzelfde plein opende, twee deuren verderop. Simone, hiervoor werkzaam als online marketeer in de cultuursector, deed er altijd al allerlei horecabaantjes bij. Ze draaide ook volop mee in De Buffel en zo werd het idee voor deze nieuwe uitbaterij geboren. Vriend Timo is nu op zijn beurt tweede kok bij Bar Simon, naast chef Frits, zolang de vacature voor kok nog onvervuld is. (Iemand interesse?)

Ik probeer de indeling van Belén voor de geest te halen, maar dat is lastig, want daar is niets meer van over. Het voorste gedeelte van het interieur is opgehoogd en gelijkvloers gemaakt met het trottoir, wat het trapje achter de voordeur overbodig maakte. Onder deze verhoogde vloer bevindt zich nu de kruip- en opslagruimte van het café. Als centrale aandachtstrekker prijkt bij binnenkomst rechts gelijk de brede bar, opgetrokken in fraai blauw en dik granieten blad en omringd door geelbeklede barkrukken. Het blauw en geel komt verderop consequent terug in de bekleding van de banken en de messing frames. Simone, dol op Parijs en de Franse stijl, heeft zich laten inspireren door de art-deco stijl die terugkomt in het houtwerk aan de buitenkant van het pand. Samen met een barbouwer heeft ze eerst de bar ontworpen en het messing drankflessenframe erachter, en vandaaruit de rest van het interieur.

De bel-etage, waar zich de meeste zitplekken en tafeltjes bevinden is te bereiken via een nieuw aangelegde trap naast de keuken, helemaal achterin het pand. Deze etage is flink ingekort ten opzichte van hoe het was. Een ingreep die resulteerde in veel hoogte in het voorste gedeelte dat baadt in het licht dat door de etelageruiten vanaf het plein naar binnen valt. De trap achterin voert direct naar de toiletten en zo hebben de zittende gasten geen last van voorbijlopende toiletgangers vanaf beneden en het terras. Slim gedaaan!

Als bar bistro serveren Simone en haar team een ruime collectie aan bieren, wijnen, cocktails en sterk. Ze heeft vijf verschillende bieren op tap. Heineken is vast en de rest zijn wisseltaps aangeleverd door de lokale Brouwerij Noordt. Je kunt hier ook terecht voor een wisselende selectie van hippe natuurwijnen die Simone betrekt van lokale importeur Blije Wijnen.

Het eetgedeelte van de kaart bestaat uit een goede mix van vis, vlees en vega-snacks, gebaseerd op de Franse keuken zoals dat hoort bij een bistro maar aangevuld met bitterballen en kaasblokjes, zoals dat een Nederlandse café betaamt . In vis, vlees en vega zijn er ook drie hoofdgerechten en je als afsluiting is er keuze uit een een aantal desserts.

Bar Simon is nu een maandje open en loopt lekker. Het prachtige weer werkt natuurlijk goed mee, een gevuld terras werkt echt als een magneet. Als ex-marketeer timmert Simone goed aan de weg op social media om haar tent te promoten maar uiteindelijk moet ze het van mond op mond reclame hebben, weet ze. Ze wil met Bar Simon een vast onderdeel worden van de wijk – een lokaal begrip – omarmd door buurtbewoners. Mensen die willen langskomen: reserveren mag maar Simone houdt altijd een paar tafeltjes vrij voor binnenlopers, of strijk gewoon eerst eens lekker neer op het terras.

De Nieuwe Buren uit de straat zijn al langs geweest, de rest kan niet achterblijven! Voor mee info, zie https://www.barsimon.nl/

Laatste berichten van Peter (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.