Nieuwe buren op 101 

door • 4 juli 2015 • Bewoners

Carlien_Martijn_keukenWanneer ik Carlien en Martijn wil interviewen zijn ze op hun laatste ‘rustige’ vakantie in Ibiza. In september verwachten ze hun eerste kindje!

Ze zijn gelukkig ook zo ongeveer klaar met de grootste verbouwing. De badkamer en super gave gietijzeren verwarming van vorige bewoners Wim en Cecile zit er nog in maar (met behoud van de oude details!) is het huis helemaal veranderd.

Carlien_Martijn_verwarming

Gietijzeren verwarming

De oude keuken heeft een nieuw leven gekregen als werkbank in de mega kelder onder het huis, waar Martijn z’n best doet om niet teveel spullen te verzamelen.

Midden in de kamer staat nu het nieuwe keukenblok en de doorgebroken keuken maakt een interessante routing naar de tuin. De zwarte muur is een stoer contrast met de verder witte keuken en dat is nog maar het begin van de nieuwe vormgeving.

Carlien heeft het huis prachtig gestyled: overal staan mooie verzamelingen en woonblad-waardige doorkijkjes. Martijn laat het zich welgevallen, ook al maken ze soms grappen op z’n werk over de gouden papegaai op tafel en kon niemand begrijpen waarom de boeken achterste voren in de kast staan.

Martijn_Carlien_GoudenPapagaai

De gouden papagaai

In hun ‘tweede huis’, de 300m2 volkstuin naast de tennisbaan, is Carlien ook helemaal los gegaan. Volgens Martijn is het vet luxe en na het zien van de foto’s kan ik dat alleen maar beamen. Weer zo’n mooi gestyled stulpje, dat volgende maand zelfs in Flow Magazine staat. Vooral Carlien verzorgt de boel en heeft plannen voor een moestuin want Martijn is minder van het buiten zijn. Bovendien is Carlien het handigst volgens Martijn die met gevaar voor eigen leven een 25 kilo wegende Moooi lamp van het plafond zag vallen na een kunstige constructie.

Martijn werkt bij internetbedrijf Wintersporters.nl in de Machinist en Carlien is kinderkleding ontwerpster bij Tumble ’n Dry in Amsterdam.

Vanuit Krimpen en de Achterhoek hebben ze elkaar in het buitenland ontmoet: op vakantie in Turkije met vriend(innen). Na die drie dagen elke avond met elkaar praten vonden beider vriendengroepen het genoeg en moest er actie ondernomen worden. Nu, 7 jaar verder, woonden ze al een tijd samen in Rotterdam en zelfs dichtbij hun huidige huis.

Vet luxe tuinhuis

Vet luxe tuinhuis

Ze zijn in de straat terecht gekomen door een grootschalig eigen initiatief: ze hebben vorige zomer 100 briefjes uitgedeeld in straten waar ze graag zouden willen wonen met het verzoek om contact op te nemen als iemand z’n huis wilde verkopen. Wim en Cecile reageerden als eerste en na 2 maanden was de koop al rond. Zo verhuisden ze van boven een kinderdagblijf op de hoek van de Vierambachtenstraat en Heemraadsingel, via een tijdelijke klein studentenhuisje in Kralingen, naar hun nieuwe huis …. naast een kinderdagverblijf!

Schermafbeelding 2015-07-03 om 21.29.13

Tuinhuis van binnen

Ze houden van het rauwe randje van Rotterdam in combinatie met de rust van de straat. Maar Martijn hoopt dat er toch een beetje reuring ontstaat en hij heeft daar specifieke ideeën over: een koffietentje zou helemaal te gek zijn! En ook al kan hij naar eigen zeggen ‘niks in de horeca’, aan het eind van het gesprek denkt hij er toch echt over iets in het hoekpandje te gaan organiseren.

Welkom in de straat!

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.