Kids in the street: Olivia Meijer

door • 5 juli 2015 • Bewoners, Kinderen

Dit keer is er weer een jongedame aan de beurt voor het straatinterview, Olivia Meijer van 112a. En om met de deur in huis te vallen…. ze zit op de Montessorischool, had ik dat niet vaker gehoord?
Jaja, ze kent natuurlijk al die jongens die eerder aan het woord waren, zoals, Jacob, Casper, Julian enz. , soms is er wat gezeur onderling, maar het komt altijd weer goed, mooi toch?

Olivia is 11 jaar, bijna 12 voegt ze er snel aan toe. Grappig, dacht ik toen, kids in the street willen altijd beetje ouder zijn dan ze echt zijn en als je eenmaal oud bent, wil je beetje jonger zijn….Nou, Olivia zit in groep 7 en gaat naar groep 8, daar kijkt ze wel naar uit. Net als de vakantie, die binnen een weekje of zo losbarst! Niet dat ze het niet haar zin heeft op school, integendeel, ze vindt het een superleuke school en zelfs de meester en de juf zijn superaardig. Zo veel complimenten, dat hoor je ook niet zo vaak, zouden ze dat op de Montessorischool ook weten?
Maar toch..het vervelendst van school is soms wel dat ze geen zin heeft om te werken, geen zin heeft om op te staan…ach , ooit is er een hit van gemaakt…”ik heb geen zin om te staan, met mijn blote voeten op het kouwe zeil”…maar dat is meer voor de ouderen in de straat, die daar ook nog wel eens last van kunnen hebben, ik in ieder geval wel 🙂 Het is dus van alledag, Olivia, maak je geen zorgen.

Ze is geen gewoon geen ochtendmens, onze Olivia, maar na de middagpauze komt ze pas goed op gang. Rekenen, daar is ze het beste in. Dat hoor je nou weer niet zo vaak, maar gaat ze dan een technische opleiding doen? Welnee, haar hart ligt bij de kunstacademie in Den Haag, die hebben ook een middelbare school. Toen ze er een keer was, vond ze het een superleuke en gezellige school, daar wil ze wel naartoe.
Waar dat kunstzinnige vandaan komt? Oma schildert veel, van alles, ook de kleinkinderen, Olivia heeft zelfs een tweelingzus, twee-eiig, zou die ook zo leuk zijn, helaas niet thuis dus kan het niet checken. En dan is er nog een zus, die 4 jaar ouder is en nog eentje die al 21 is en op kamers woont. Creativiteit waart rond in 112a, dat kan je aan alles merken, dus dat gaat wat worden, daar in Den Haag.

De straat is oolivia2ok superleuk, je kan hier heerlijk buiten spelen, met vriendinnen, hoewel sommige schoolvriendinnen  al naar de middelbare school gaan, die zal ze heel erg gaan missen, bv Mila, alles deden ze samen. Maar troost je, Olivia, ze verdwijnen vast niet uit je leven, wie wil er nou niet Olivia als vriendin?
Oh ja, ze heeft ook een vriendin, die woont aan de overkant, die komt uit Italië, daar praten ze Engels mee, en dat is fijn, want spelend Engels leren praten, dat is mooi meegenomen!
De straat is leuk genoeg, maar een klein speeltuintje, hoeft niet maar het mag…ach, dacht ik, hoelang wordt er nog aan speeltuintjes gedacht, dat gaat snel over 🙂 Die voortuintjes, leuk hoor, maar wel lastig met voetballen. Elke keer die bal er in…
Over sport gesproken, na de zomer gaat ze hoogstwaarschijnlijk kick-boksen, jawel. En dat terwijl ze zichzelf niet zo stoer vindt, eigenlijk beetje tuttig, nou ja, wat een onzin, kan toch allebei tegelijk? Stoer en meisjeachtig in één en dezelfde Olivia.
Als ze zich verveelt, zit ze veel op de sociale media, Facebook, Instagram, Snapchat…is dat nou iets van meisjes of ook van jongens, verzucht uw reporter, die kan dat allemaal niet bijhouden…

Nou Olivia, bedankt voor dit interview, en succes op school en daarna…we gaan van je horen, dat kan niet uitblijven!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.