Nieuw Initiatief: Creative Cooking

door • 19 december 2015 • Bewoners, Culinair

Op 11 november vond de tweede bijeenkomst plaats over het thema “Vluchtelingen in de Graaf Florisstraat”, wederom onder leiding van Nico Haasbroek (De Middellandman). “Ik ervoer de avond als typisch Rotterdams. Samen snel iets willen doen zonder je blind te staren op de regeltjes en de bijzaken. Op zo’n moment weet ik waarom ik Rotterdammer ben”. Zo vatte hij de tweede bijeenkomst met als thema “vluchtelingen in de straat’ samen. En inderdaad, tijdens de avond werd het verlangen om ‘iets te doen’ vertaald in een simpel en concreet plan: Creative cooking.

(Lees hier Nico’s verslag van de avond)

Waarom Creative Cooking?

Nieuwsgierig naar de gevluchte nieuwkomers en verlangen om samen iets te ondernemen. Dat zijn de uitgangspunten om een serie ontmoetingen te organiseren tussen vluchtelingen en bewoners van de Graaf Florisstraat. Uitzoeken wat we elkaar te bieden hebben.

Hoe werkt Creative Cooking?

Eens in de twee weken organiseren we een bijeenkomst rondom een specifiek ontwerp-thema: architectuur, stedelijk, grafisch, mode, film, etc. Per avond worden zowel vluchtelingen als mensen uit de straat uitgenodigd die werkzaam zijn in deze specifieke sector, of die op wat voor manier dan ook affiniteit hebben met dit thema. Hoewel de ontmoeting centraal staat, zijn deze avonden in feite dus gewoon netwerkbijeenkomsten, maar dan met lekker eten. Wederzijds inspirerende avonden waaruit wellicht projecten, initiatieven, of wat dan ook uit voort komen.

Wat is er al gebeurd?

Inmiddels heeft de eerste bijeenkomst plaats gevonden, met het thema “Film”. Het was maar een klein groepje uit de straat, met welgeteld 1 Syriër. Een bijzondere ontmoeting, waarin vooral duidelijk werd dat taal niet onderschat moet worden!

Na een week kregen we bericht dat we hem heel gelukkig hebben gemaakt en aan het denken hebben gezet over zijn werk (in dit geval over zijn script voor een speelfilm). Tijdens de avond bleek verder dat deze netwerkbijeenkomsten ook voor de Graaf Florisstraat bewoners onderling inspirerend en vruchtbaar zijn.

[wc_row][wc_column size=”one-half” position=”first”]

Wil je meedoen?

Liefst willen we zo veel mogelijk straatbewoners betrekken bij het initiatief. En als iemand uit een andere straat het leuk vindt om aan te schuiven is hij of zij natuurlijk ook welkom. Op 7 januari 2016 bijvoorbeeld is het thema Architectuur. Maar zie dit breed. Dus ken je bijvoorbeeld een meubelmaker die het leuk vindt aan te sluiten, dan is die natuurlijk ook welkom op 7 januari. Uit kruisbestuivingen kunnen mooie nieuwe plannen ontstaan.

De hulp die we nu vooral kunnen gebruiken is om het initiatief te verspreiden binnen je netwerk, denk aan:

  • een persoonlijk bericht aan je vrienden op Facebook, LinkedIn;
  • een mailtje aan je netwerk;
  • erover vertellen op je werk;
  • een stukje in een lokale krant;
  • contact met vluchtelingenorganisaties;
    [/wc_column][wc_column size=”one-half” position=”last”]

[wc_box color=”secondary” text_align=”left”]Wanneer zijn deze bijeenkomsten?

Er staan al een paar bijeenkomsten ingepland:

7 Januari – Architectuur, Stedebouw, Interieur

21 Januari

4 Februari

18 Februari

Ben je geïnteresseerd om aan een van deze bijeenkomsten deel te nemen? Meld je dan aan via de Facebook pagina Creative Cooking Rotterdam of natuurlijk via onze Graaf Florisstraat Facebook pagina.

[/wc_box]

[/wc_column][/wc_row]

  • een gesprek erover met je buurman/-vrouw in de Graaf Florisstraat;
  • een gesprek tijdens de kerstborrel.

En heb je vragen, suggesties, neem contact met ons op:

Jeroen Leemans
0615074913

Marieke Sonneveld
0624638474

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.