Nieuwe buren op 16B

door • 18 december 2015 • Bewoners

TGF_nieuwe buren16B_keuken

Nieuwe zwarte keuken

Emiel, David en Steven wonen met z’n 3en op 16B, de oude Orange Factory. Die B zou weleens voor Bachelor pad kunnen staan!

Stijlvolle schutters voor de ramen (12 weken op gewacht!) een zwarte keuken en een game-bank is het eerste wat je ziet wanneer je het kersverse appartement betreed. De inrichting wordt langzaamaan aangevuld. Zo zijn ze net 1 week trotse eigenaar van een plant. De boven-ruimte is opgesplitst in 3 kamers zodat elk z’n eigen privé gedeelte heeft. De vloeroppervlakten zijn nogal verschillend maar daar zijn ze OK mee.

De verbouwing is gedaan door Woongold, een makelaar die meteen de hele verbouwing regelt, suggesties doet voor inrichting en goede adressen heeft voor specifieke klussen. Dankzij Woongold is bijvoorbeeld het plankje in de badkamer zelfs verlicht.

TGF_nieuweburen16B_badkamer

Verlichte badkamerplankjes

Emiel heeft het huis gekocht en zou je de huisbaas kunnen noemen. Naast wonen, werken ze ook veel in huis. Achter in het huis is een kamer met groot keukenblad gemaakt zodat ze met z’n drieën kunnen werken.

De zoekopdracht voor de makelaar ‘we willen de auto kwijt + dat de straat er leuk uitziet’ leverde een bezichtiging op in de voormalige Orange Factory. De mooie bomen, het brede trottoir en niet te drukke sfeer maakte dat Emiel meteen wist dat dit zijn appartement was. En hij ontdekte al snel dat het geen gewone straat is. Emiel: “wat sowieso opvalt is dat er superveel mensen gedag komen zeggen wanneer je nieuw bent in de straat. En iedereen kent deze straat terwijl wij er nog nooit van hadden gehoord!”

… “En what the f*ck, mijn straat heeft gewoon een website! Super handig: toen de straat opgebroken was keek ik even op Facebook en wist ik meteen wat er aan de hand was: een parkeerdoorgang voor bakfietsvrouwen. Snap ik trouwens wel: ik dacht dat het alleen in Amsterdam was, maar toen ik hier een keer ‘s ochtends om 9u op de stoep stond telde ik er al 3.”

TGF journaliste Femke op bezoek bij de nieuwe buren.

TGF journaliste Femke op bezoek bij de nieuwe buren.

De drie komen uit de B-hoek (Berschenhoek). Emiel en Steven kennen elkaar van het varen. Zij hadden allebei een bootje op de Rottemeren. Emiel: “Op de middelbare school childen we nog niet met David, eigenlijk de laatste 2 jaar pas. En toen ging hij ineens mee op wintersport haha”.

Ook al gingen een aantal vrienden naar Amsterdam, Rotterdam was aantrekkelijker. Steven: “hier kende we alles en het is ook het goede moment: Rotterdam begint echt leuk te worden. Bird is gekomen, Perron natuurlijk, de Biergarten, alle eettentjes.

Hiervoor werkten Emiel en Steven in het Schieblock bij de Luchtsingel maar daar kwamen ze eigenlijk niet zo vaak. Nu werken ze dus lekker thuis. Emiel ontwikkelt apps voor de überhippe internet startup Blendle waar hij door Alexander Klöpping voor benaderd is. Eerst aarzelde hij omdat hij bang was dat Alexander nog wel eens de baas kon gaan uithangen, maar het eerste gesprek heeft hem helemaal overtuigd. David werkt bij Ziggo en is o.a. DJ Piet. Emiel: “hij is de schnabbelaar van ons haha”.

TGF_nieuweburen16B_buitenkant

16B aan de buitenkant

Het werk is een hobby, ze doen alleen wat ze leuk vinden. En in dat kader wordt er nog even gedeeld wat er verder in het verschiet ligt: een kite vakantie op Zanzibar. Steven: “We vertrekken op kerstavond, dan slaan we dat gezeik meteen over.” En na het interview wordt er meteen getraind in de sportschool om de kite straks goed in bedwang te kunnen houden. Ze hebben enkel een proefles op zak namelijk.

Het interview wordt meteen op Facebook gepost maar de foto kan Emiel’s goedkeuring niet wegdragen. “Die foto kan echt niet man!” De ijdelheid lijkt gemeenschappelijk: David wil zich eerst omkleden voordat we een foto maken (maar verwisselt alleen de bovenkant!).

Ik krijg ook nog een tip voor een volgend interview: Joop de bovenbuurman, bekend bij de drie als ‘Hans Teeuwen’ moet gezellig eens aan de tand gevoeld worden.

Jongens, welkom in de straat!

 

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.