Muziekterras, een impressie…

door • 18 juli 2016 • Bewoners, Buurt en wijk, Festiviteiten

Alsof de duvel er mee speelde, maar dan eens een keer in ons voordeel…was het de hele week maar zeer matig weer geweest, niet bepaald uitnodigend om eens een terrasje te pakken, zondagmiddag 3 juli was dat wel het geval. En dat kwam onze prachtige straat maar al te goed uit, want er was weer een mooie happening gepland, een  muziekterras, zeg maar een zomers muziekterras, want dat werd het…met dank aan de weergoden , die helaas hun werkjes niet altijd op orde hebben, maar dit keer hadden ze alles uit de kast gehaald om er een succes van te maken.

SONY DSC

Het andere succes kwam van de muzikanten: allereerst Fabian, die al eerder in de straat opgetreden had en daar had iedereen die hem toen gezien en gehoord had (inclusief uw reporter) zulke goede herinneringen aan dat hij, zonder dat hij ook meer een stukje gespeeld had, spontaan tot ‘straatmuzikant’ werd bevorderd.
Wie de Graaf Floris kent, weet dat zoiets een hele eer is, dat gebeurt je niet zomaar! Maar toen hij zijn eerste song inzette begreep iedereen onmiddellijk dat deze ‘eretitel’ niet voor niets bij hem terecht komt: heerlijke muziek met duidelijke wortels in de blues.

SONY DSC

Muddy Waters haalde Fabian aan als de inspiratiebron voor zijn muziek. En je hoeft niet eens een echte kenner te zijn om die sound te herkennen, zeker niet toen de van een sigarenkistje handgemaakte gitaar tevoorschijn kwam, zoals dat in het diepe zuiden van de States gebruikelijk was wegens gebrek aan cash money 🙁

SONY DSC

Even wegdromen en je waant je zo, achter het stuur van een oude Chevrolet of…vooruit een Oldsmobile, rondzoevend over de eindeloze vlaktes van Louisiana, of beter nog, in de straten van New Orleans, al moet ja dan wat beter op het verkeer lettenJ. Zijn beide cd’s, The Grand Ville Getaway en Young Heart werden dan ook niet voor niets met veel enthousiasme aangeprezen door de onvermoeibare organisatoren van deze muziekmiddag, Jet en Karin, chapeau voor de dames, what’s next, zou ik bijna zeggen.

DSCN3050

Fabian is sinds kort ook nog eens een samenwerking aangegaan met Jessy Yasmeen, een door hem ontdekt talent uit Rotterdam en wat zij samen ten gehore brachten….het raakt je waar je hoopt…in je hart, mooi man, mooi! Tussen de liedjes door werd er natuurlijk ook gepraat, gedronken en gegeten en leken zelfs de kleine kids zich uitstekend te vermaken, al hadden die wat meer oog voor de chips dan voor de muziek, maar ja…jong geleerd…jaja..

DSCN2997Tenslotte was er een verrassingsoptreden van Edmond, die echt in onze straat woont en naast eigen optredens ook gitaarlessen verzorgt. In de verspreide flyer belooft hij dat je na 30 minuten je eerste lied speelt. Ik zou het zomaar geloven, want de energie waarmee hij speelt, spat er vanaf, wat een drive. Na een paar lessen ga je van een gitaar dromen, kan niet missen. En zijn songs barsten niet alleen van de energie, maar ook van kwaliteit, geweldig, wat een leuk toetje. Iedereen die iets met een gitaar wil…www.gitaarfactory.nl , of mail direct naar info@gitaarfactory.nl, ik zeg… doen!

En er werd nog steeds gegeten van de salades, bbq’s en kazen en de drank….die raakte zowaar op, en dat is maar goed ook, hoewel……

Het was een mooie middag en tegen iedereen die er niet was, zou ik zeggen….je weet niet wat je gemist hebt, ik heb eigenlijk gewoon met jullie te doen..echt sneu! Volgende keer dus…komen!

Fotografie: © Carine Hooykaas – carinehooykaas@gmail.com

 

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.