Kids – Rosa Drosterij

door • 12 oktober 2016 • Bewoners, Kinderen

Zo, na een aantal ‘stoere’ jongensverhalen, zijn we terug bij de meisjes, of zijn het al jongedames? Je zou dat bijna zeggen als je Rosa Drosterij spreekt, van 73A. Zusje van Jacob (die ze soms irritant maar toch meestal lief vindt) u weet wel, die voetbal- en Ajax-fan, die een aantal afleveringen geleden aan het woord is geweest.
Als Jacob eens goed de huidige ranglijst in de eredivisie bekijkt, komt hij (en vader Gerard) vast en zeker op andere ideeën, maar dat terzijde…Rosa is 9 jaar en zit op welke school?
Ja wel…de Montessorischool, groep 6 dus dat schiet alweer aardig op, voor je het weet gaat het echte werk beginnen.

Maar school vindt ze (nog) niet het aller-leukst, want daar moet je wel werken en daar is Rosa geen fan van. Zeker niet als ze ’s morgens wakker wordt, is ze echt nog beetje moe, nou ja, dat zal de ‘groei’ wel zijn, ik was zelf ook niet zo’n liefhebber van opstaan…trouwens nog steeds niet.
Maar dat zal bij Rosa wel veranderen, denk ik zo, als ik naar die zelfbewuste uitstraling kijk. Spelling vind ze het leukst op school, taal dus en dat is goed te merken: ze praat honderduit en er zit geen taalfoutje tussen. Rekenen vindt ze wat minder hoewel…de bordsommen scoren wel weer hoog, daar is ze goed in!

Gym is ook leuk, in de ringen zwaaien..heerlijk vindt ze dat en balanceren op de balk, nota bene met een radslag…nog net niet met een salto, maar dat laat niet lang op zich laten wachten, denk ik zomaar. Ze zou wel wat langer pauze willen, maar ja, als ze binnenkort op de bovenbouw zit, komt dat allemaal goed. Maar alles bij elkaar gaat het gewoon goed op school, zeker nu ze niet meer zoveel kletst en goed oplet, jaja, de wijsheid komt met de jaren…

Op school heeft ze natuurlijk ook echte vriendinnen, zoals Rosie, Luca en Jasmine. Lekker buitenspelen, beetje kattenkwaad uithalen, schooltje spelen, waterballonnen gooien….dat kan allemaal in onze straat met die heerlijk brede stoepen. De straat, ja daar is Rosa zeer over te spreken, alleen … jammer dat er niet zoveel natuur is in de buurt. Toch zou ze er niets aan veranderen, het is verder prima zo. Haar familie komt eigenlijk allemaal uit Amsterdam en bij haar tante die in Ijburg woont,is volop water en meertjes, dat is toch wel heel leuk! Maar…als ze moet kiezen…zou ze liever in Rotterdam wonen dan in Amsterdam. Waarom? ”Rotterdam is gewoon leuker”. Kijk, daar krijgt uw verslaggever met zijn Rotterdamse roots en hart een uitermate goed humeur van. Als dit aanstormend talent dat nu al in de gaten heeft… wordt het alleen maar nog veel leuker!

Sporten doet ze uiteraard ook…atletiek en ze traint maar liefst 2x per week bij RA, Rotterdam Atletiek. Sprint, maar ook lange afstand zijn haar favoriete nummers. Hoogspringen, dat doet ze ook graag en goed. Ambities heeft ze ook hoor, want al rekenend kwamen uit op de Olympische Spelen van 2028. Daar moet het gaan gebeuren. Ik zit hier misschien wel met de nieuwe Daphne Schippers aan tafel want profatleet worden, jaja, dat lijkt haar wel wat. Nu al een handtekening vragen leek me toch een beetje ver gaan maar de verleiding is wel groot hoor want het gaat gebeuren. Dat zie je aan haar blik, aan haar ogen. Rosa weet wat ze wil en dan is een dikke kans dat het gaat gebeuren.

Maar, pratend over de toekomst…politieagent worden, dat ziet ze ook wel zitten. Zaken onderzoeken en dan vervolgens oplossen. Dat lijkt haar niet alleen leuk, maar ook spannend . En last but not least…moeder worden en dan twee of misschien wel drie kinderen krijgen. Dat staat misschien wel het hoogst genoteerd. Dat is pas toekomstgericht denken. Geweldig toch?

Nou Rosa, als je niet weet waar je naartoe wil kom je nergens, maar dat zal jij weinig last van hebben. De wereld ligt voor je open, vol met kansen en die ga jij pakken, zoveel is zeker.

Succes op school en met je (sport)carrière en die handtekening….die komt nog wel!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.