Nieuwe Buren – Frida en Thaïra

door • 12 oktober 2016 • Bewoners

Thaïra

Sinds 1 juli woont Thaïra op nummer 97 B. Ze is van Chinese afkomst en opgegroeid op Aruba. Door haar afkomst, de internationale ligging van Aruba, en het werk van haar moeder (verhuur en service aan Amerikaanse studenten, die op het eiland een verkorte opleiding medicijnen volgen) spreekt Thaïra maar liefst 5 talen: Chinees, Papiamento, Spaans, Nederlands en Engels. Voor haar studie is ze naar Rotterdam gekomen. Met haar eeneiige tweelingzus Zaïra woonde ze tot die tijd op een appartement in de Witte van Haemstedestraat. Omdat Zaïra via een uitwisselingsprogramma naar Californië vertrok zocht Thaïra een goedkoper onderkomen.
De zussen lieten dagelijks hondje Bentley uit op de Heemraadssingel en kwamen zo in contact met schrijver dezes, die daar met Indy liep en zowaar een studio te huur had waar Thaïra nu woont.

Thaïra is ontzettend blij met haar nieuwe woonadres. Wat betreft de straat is het een enorme vooruitgang. De positieve aandacht die de mensen voor elkaar hebben bevalt haar zeer. Vorig jaar heeft Thaïra haar studie International Business & Sales aan het EuroCollege hier in Rotterdam afgerond. Haar moeder wilde dat ze in bij haar in het bedrijf kwam werken, maar Thaïra wilde een vervolgstudie doen en is nu begonnen met de opleiding European Studies in Den Haag. Door de soms lange dagen die ze maakt is er wel minder tijd voor hond Bentley.

Gelukkig is er beste vriendin Frida nog die af en toe op Bentley kan passen. Frida komt uit Hongarije en woont sinds eind augustus in onze straat op nummer 88, boven het hoekpandje. De vriendinnen hebben elkaar ontmoet via hun vriendjes, die waren neven van elkaar. De verkeringen zijn uitgegaan maar de vriendschap tussen de vrouwen is gebleven.

Frida

Frida is in Nederland terecht gekomen via een au-pair baan in Zeist. Daarna heeft ze nog in een ijssalon in Amersfoort gewerkt. Vorig jaar is ze vertrokken naar Cardiff (Wales). Ze heeft daar gewerkt in 2 restaurants (Burgers en Lobsters). Thaïra zou aanvankelijk ook daar naar toegaan, maar Frida was er erg ongelukkig, ze kon niet aarden en na een half jaar is ze teruggekomen. Dit jaar is ze met de studie International Business and Management aan de Hogeschool Rotterdam begonnen.

Toen Thaïra in onze straat een woonruimte had gevonden is Frida uitsluitend in deze straat op zoek gegaan naar een kamer en dat is gelukt. Het was voor haar ook een verrassing dat ze zo dicht bij haar vriendin wat gevonden heeft. Ze wonen nu schuin tegenover elkaar. Ook Frida vindt het een fijne straat. Overlast van de activiteiten in het hoekpandje heeft ze niet. Hoewel haar studie in het engels is, is ze bezig het Nederlands machtig te worden. Verstaan doet ze het al, maar spreken blijft moeilijk. In mei willen de vriendinnen op vakantie gaan naar het landelijke plaatsje in Hongarije waar Frida vandaan komt.

Welkom in de straat dames!

Jeroen van der Beek
Laatste berichten van Jeroen van der Beek (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.