Kids – Miek

door • 17 december 2016 • Bewoners, Kinderen

Als je zo door onze straat loopt en je kijkt naar die prachtige oude bomen en de fietsers die er als in een lange tunnel onderdoor sjezen… dan vraag ik me wel eens af of al die mensen wel in de gaten hebben hoeveel jong aanstormend talent er in onze straat woont. Want hebben we vorige keer kennis gemaakt met Rosa Drosterij van nr 63b, nu is de beurt aan haar vriendinnetje Miek Sluijter van 75a. En Miek vindt het best spannend om geïnterviewd te worden voor de straatkrant, maar echt plankenkoorts…nou nee hoor, alsof het dagelijks werk is, dat werd mij al snel duidelijk. Miek zit nou toevallig eens niet op de Montessorischool , maar op de Vierambacht, net als haar broertje, sorry…broer Faas, alweer 13 jaar, die zo’n 2 jaar geleden de krant opfleurde met stoere jongenspraat :). Miek heeft ook nog een lief zusje van 11 jaar, Teuntje, …zo werd ik vroeger ook wel eens genoemd, is dat wat! Miek is alweer 9 jaar en zit in groep 6, al werken ze op de Vierambacht ook met gezamenlijke groepen 6,7,8, het lijkt toch een beetje Montessori, zo zie je maar. Wat ze vooral leuk vindt aan school zijn de I-pads, mag je van alles mee doen…behalve gooien natuurlijk, laat ze guitig weten, maar ze zijn bedoeld voor huiswerk. De I-pads mogen ook mee naar huis dus dan kan er ook stiekem een spelletje op gedaan worden, jaja wat een luxe zeg, dat hadden we vroeger niet, potloden, pennetjes, schriftjes, gekafte boeken…mooi hoor die veranderingen gericht op de toekomst! Spelling vindt ze leuk, maar ook wel beetje lastig…wanneer nou een t, of een d, of toch een dt? Rekenen vindt ze maar heel saai, hoewel…die keersommen , dat gaat best. Morgen, 16/12 , wordt het spannend, want dan gaat de meester keersommen overhoren en als een kind het niet weet …krijgt niemand een oliebol, en heeft iedereen het goed, dan allemaal een oliebol. Slimme meester , dacht ik, zo krijg je die kids wel aan het werk, want een oliebol, ja daar wil je wel even voor leren…..

Gym is ook leuk en haar favoriete nummer is van het wandrek afspringen, gelukkig wel op een dikke mat.

De straat is natuurlijk heel leuk en ze woont er al haar hele leven(tje), fijn buiten spelen met andere kinderen zoals Rosa en Kato. En zoals ik al vaker gehoord heb, een speeltuin voor de deur zou toch wel heel fijn zijn. Maar ja, voor je het weet zijn al die kids al weer 15 jaar en ouder en dan zou het zomaar kunnen dat ze andere belangstellingen hebbenJ.

Miek doet ook aan sport, atletiek bij Rotterdam Atletiek, samen met Rosa en haar favoriet nummer is hoogspringen, ze komt nu al over de 1 meter, maar ze heeft mooie plannen voor de niet al te verre toekomst, de Olympische Spelen, dat moet het worden. Na enig rekenwerk kwamen op de spelen van 2028 dan is Miek zo’n 21 jaar. Het zou wat zijn zeg, zit ik hier al met de volgende medaillekanshebber aan tafel, net als Rosa? Miek op hoogspringen en Rosa op de sprint, ik kan niet wachten, noteert u maar, 2028, dat wordt het!

Wat ze graag wil worden later, naast hoogspringster natuurlijk….Ontwerper, mooie dingen verzinnen, huizen , meubels, lampen…Ze blijkt altijd creatief bezig, altijd aan het knutselen, ze maakt zelfs kleine etsen, die dan ineens trots tevoorschijn komen. Dat leert ze ook een beetje bij ‘Punt 5’, een soort atelier waar je na schooltijd je kunt uitleven met creatieve ideetjes en dat doet ze dan ook volop. Zou wat zijn zeg, als je da lat hoog legt, kom je ver …als hoogspringster en als ontwerper, ik zie het helemaal voor me!

Maar er is nog een alternatief voor de toekomst…dolfijntrainster en zoals je op de foto kunt zien, heeft ze daar al mee geoefend.

Nou Miek, ook voor jou zijn er volop mogelijkheden  in toekomst en de kansen die er komen, die ga je pakken, dat is zo zeker als wat, succes!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.