Nieuwe Buren op 43

door • 17 december 2016 • Bewoners, Buurt en wijk

“Of we in de rubriek Nieuwe Buren willen? Onze spullen staan hier al twee jaar, maar we hebben pas sinds afgelopen zomer het idee dat we hier echt wonen. Toen hebben we een fles Champagne geopend om ons nieuwe huis te vieren”, zegt André.  “We woonden er wel, maar we kijken pas nu naar de straat en de mensen die hier met ons wonen. Daarvoor waren we alleen maar aan het verbouwen.”

Het voormalige kantoor van Pluspunt naast Kao Fuk Mansion is door het gezin (André, Marjan, Finn (12) en Yuna (4)) dan ook volledig vernieuwd. “Tot dit voorjaar hadden we regelmatig uitzicht op onze eigen enorme containers. Vijftien 10-kuub containers met sloopwerk hebben we in totaal uit ons huis gehaald,” zegt Marjan.

Werkelijk alles hebben ze uit het pand gesloopt; bijna alle muren, plafonds, kozijnen, keukens, vloeren, alle elektra, verwarming en gasleidingen.

Marjan: “Het was een tachtiger jaren kantoor. Systeemplafonds, blauwe vloerbedekking, plastic kozijnen en ga zo maar door. Ik had stiekem de hoop dat er onder al dat kantoorgeweld nog allerlei ornamenten plafonds te voorschijn zouden komen, maar dat bleek ijdele hoop. Alles moest vervangen.”

Daarom hebben ze er voor gekozen om het huis een heel nieuw leven te geven. Ze besloten om een modern interieur te kiezen. Alleen de voordeur en de entree (nagemaakt met dank aan Frans), het trappenhuis en de enorme hoge plafonds doen nog denken aan de twintiger jaren waaruit het pand stamt. De rest is hypermodern.

Of ze nu klaar zijn? Er moet nog wel wat gebeuren; schilderwerk, een keuken op zolder, de plinten missen nog in wat kamers. “Kleine projectjes die we nog aan gaan pakken”, zegt Marjan.

“Maar nu echt even niet”, grijpt André glimlachend in. Hij legt uit dat ze 9 januari 2017 eerst allebei met een nieuwe baan beginnen. André wordt Security en Risk Officer bij Nationale Nederlanden (“Lekker om de hoek, ik kan Yuna naar school brengen onderweg naar mijn werk”). En Marjan wordt Algemeen Hoofdredacteur in Amstelveen (ze grapt: “Iets verder weg”) voor verschillende financiële, management- en HR-communities.

Het gezin komt overigens niet van ver: het Rotterdamse Oude Noorden. André is geboren in de regio en woonde al jaren in Rotterdam-Noord, maar Marjan en Finn (die uit Utrecht kwamen en zeven jaar geleden bij André introkken) konden daar niet helemaal aarden. Marjan: “Ik kende de stad nog niet goed, maar zag wel in de loop van de tijd dat de Heemraadsingel mij erg aanstond. We zijn gaan kijken naar panden daar. Maar we kregen een tip van vrienden die zeiden dat je daar mooi woont, maar dat je aan die singel weinig contact hebt met buren. Dat vond ik jammer. Zij tipten ons eens op de Graaf Florisstraat te gaan kijken. Dit pand was onze eerste bezichtiging in de straat. We hadden direct door dat we hier iets moois van konden maken.”

De kinderen voelen zich ondertussen heerlijk hier. Finn ging eerst naar de Montessori Basisschool en nu naar het Montessori Lyceum en Yuna is net gestart op de Montessori Basisschool.

“Het is heerlijk dat we al met buren haal-, breng- en speelafspraken kunnen maken en dat er ook op de brede stoep wordt samengespeeld. Niet zelden eindigt dat met een lekkere kop thee of een borrel met de mensen uit de straat”, aldus Marjan.

Finn was vooral blij met het voetbalveld op het plein. “Daar is altijd wel iemand om mee te voetballen.”

Of dan alles goed is in de straat? “Nou”, wil Finn nog even kwijt: “Ik ben 12, bijna 13, en kan heel goed met kinderen omgaan. Ik pas al regelmatig op, maar wil dat best vaker doen. Wil je dat in het stukje zetten? Of is er een kladblokrubriek op de site waar diensten worden uitgewisseld?”

Laatste berichten van Peter (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.