Webwinkeltjes in de straat

door • 22 maart 2017 • Bewoners, Horeca en Winkels

Niet zo heel lang geleden hadden we nog echte winkels in de Graaf Florisstraat, en niet zo weinig ook.
Veel mensen zullen zich nog de Vliegerwinkel herinneren op 24b. Oudere bewoners herinneren zich drogisterij Spijker, waar nu de dierenkliniek zit, en daarnaast op nr 4, het bloemenzaakje van omaatje Verdonk en op nr 8 de bontzaak en pelterij van Kalkman. Op de hoek met de Jan van Avennestraat zat een kleine buurtsuper, daar tegenover een bakkerij, daar weer naast de slijterij van Vervat, dan een kantoorboekhandel en daarnaast Van Loon, de melkboer. In het hoekpandje 88a bevond zich de groentewinkel Geluk en daarnaast zat een sigarenboer.

Allemaal weg… maar sinds de opkomst van het web is er een nieuw type winkel, de webshop, en daarvan hebben wij er een aantal in de straat. Nou ja, de shops liggen natuurlijk gewoon aan de digitale snelwwweg, maar… ze worden gerund vanuit onze straat. De TelegraafFloris maakte een inventarisatie van de shops en het nieuwe type middenstander dat daarbij hoort.

www.stylemix.nl

Stylemix wordt gerund door Lisanne van Raamsdonk (GFS 42) en draait nu twee seizoenen. Lisanne is de shop begonnen met een goede vriendin uit een voorliefde voor mode. Haar vriendin komt uit de modewereld en zelf neemt ze de nodige marketing ervaring mee uit haar laatste baan in de reisbranche.
Ze willen zich onderscheiden met een eigen stijl en een vrouwelijke touch. De kleding kopen ze veelal in bij winkeltjes in het buitenland, Duitsland en Frankrijk. Ze hebben ook een eigen label, waarbij ze T-shirts van eigen opdrukken voorzien. Lisanne is zelf als model in de verschillende kledingstukken op de webshop te zien.

Voor de marketing investeren ze in ads op Social media en gebruiken ze vooral word-of-mouth. Hiertoe organiseren ze af en toe een private sale. Daar kunnen vriendinnen en bekenden in een gezellig setting onder het genot van een wijntje leuke dingen uitzoeken. Verder kun je de dames ook op de Swanmarket treffen. Aan ambities geen gebrek: Voor de toekomst willen we werken aan meer naamsbekendheid, zelf een label opzetten en wellicht een kinderlabel erbij.

Voor de techniek gebruiken ze het webshop platform Jimdo en dat bevalt ze prima. Lekker goedkoop, makkelijk in het gebruik en volop keuze uit templates.


www.skinbyshop.nl

De volgende webshop vinden op GFS73a waar binnenkort Sanne Zee en haar man gaan wonen (oude huis Luuk en Franca). Zij hebben al 15 jaar een praktijk voor huidverbetering in het centrum van Rotterdam en Skinbyshop is de bijbehorende webwinkel.
De webshop loopt goed volgens Sanne. De marketing doet ze via SEO (Search Engine Optimalisatie), Ads (online advertenties), Facebook, Instagram, een nieuwsbrief en mond-op-mond reclame.


De producten kopen ze in Nederland in, bij een distributeur. Richting de klanten bezorgen ze alles zo veel mogelijk zelf, vanuit hun winkel, lopend of met de fiets, zolang dat allemaal nog te doen is. Verder weg bezorgen ze met PostNL.

Hun webshop draait op het webwinkelsoftware systeem Lightspeed.nl


www.g-minifashion.nl

Een paar huizen verderop, op GFS 77b, runt Nathalie van der Eng haar winkel G-MINI Fashion. Ze verkoopt daar hippe babykleding én zelfgemaakte baby-accessoires. De kleding koopt ze in en speurt daartoe de hele Europese markt af. Voor de accessoires werkt ze samen met een leverancier voor handgemaakte baby-accessoires, en sommige spulletjes maakt ze zelf.

De winkel is nu een jaar live, sinds februari 2016. Nathalie gebruikt Facebook en Instagram om haar producten aan te prijzen. De webshop loopt ok, maar ze haalt vooral veel uit de combinatie van webshop en het actief aanbieden van haar waren op markten zoals wederom de Swanmarket, waar ze haar haar concept live kan laten zien.
Voor de toekomst wil ze graag minimaal 1 a 2 keer per jaar een nieuwe collectie samenstellen om op die manier de trends aan te kunnen bieden tegen een betaalbare prijs.
Net als Stylemix, draait G-Mini fashion ook op het Jimdo platform.


www.cinemaculinair.nl/winkel

Als laatste vermelden we nog de webwinkel van Cinema Culinair, het eetfilmbedrijf uit onze straat. Naast kaartjes voor eetfilms kun je daar het Cinema Culinair kookboek, het Estômago Productpakket en Guavepasta kopen.


Mochten er nog meer webwinkels zijn in de straat of buurt, meld deze dan snel via krant@graafflorisstraat.nl en bemachtig ook zo’n felbegeerde backlink vanuit ons straatportaal www.graafflorisstraat.nl!

 

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.