Kids – Meike

door • 17 juni 2017 • Bewoners, Kinderen

Hadden we vorige keer een leuk gesprek met Laila, u weet wel, met die mooie blokfluit, waar ze zo mooi over kon vertellen, is het nu de beurt aan Meike van 102A. Jawel, voor de echte straatkenners en diegenen die goed opletten, het onderbuurmeisje van Laila van 102B. En dat is natuurlijk geen toeval, toen ik Laila vroeg wie de volgende in deze inmiddels illustere reeks zou moeten zijn. Illuster durf ik best te gebruiken als je ziet hoeveel aanstormend talent hier in de straat woont, werkelijk geweldig. En daar is Meike bepaald geen uitzondering op, alweer een echte jongedame en echt geen meisje meer. Al is ze nog maar 12 jaar – of moet je zeggen al 12 jaar – groep 8 van de ….nee, nee eindelijk weer eens een andere school, namelijk de RSV, de Rotterdamse Schoolvereniging, gevestigd in de wijk Cool, vlakbij de ooit fameuze Oase-bar, maar dat terzijde. In groep 8 dus en dat betekent dat ze nu (10 juni) nog maar 3 weken te gaan heeft op die populaire basisschool.
Wat de leukste herinneringen zijn aan school?, de schoolreisjes, wat dacht u dan, op kamp naar Vlieland, een hele week, dat is genieten. Eigenlijk, bedacht ik me, is er in al die jaren niks veranderd, zelf denk ik ook met weemoed terug aan de meerdaagse schoolreisjes, man, mooi was dat, bijna allemaal zoete herinneringen. Kortom, voor mij een voorrecht om dat weer allemaal te horen, mijn eigen jeugd komt weer helemaal boven drijven in mijn oude brein.
Voor Meike is het meedoen aan de eindmusical – ook een traditioneel gebruik – ook een hoogtepunt in het afscheid van de basisschool en ze heeft daarin zelfs een dubbelrol: regieassistent en een klagende klant, met maar liefst 60 zinnen tekst, u ziet Meike is van alle markten thuis.

Libanon Lyceum

En wat wordt het schoolvervolg…? Tot mijn grote tevredenheid wordt dat het Libanon Lyceum, de school waar uw reporter ooit furore vierde, nou ja furore, met hakken over de sloot mijn einddiploma gehaald, maar wel goed biljart leren spelen in het overblijfcafé, dat nou weer wel. Het gaat VWO worden voor Meike, ze had een heel goede CITO-toets, de hele school scoorde trouwens goed, maar je moet het wel doen en ja, zij deed het! Spannend vindt ze het, zelfs een grote uitdaging, dat klinkt heel goed, want dat is het, al kan ik je nu al verzekeren dat haar dat gaat lukken, zeker weten.
Toch een hele omslag, opperde ik voorzichtig…welnee, aan huiswerk is ze al gewend, er zitten al een heleboel kinderen die ze nog kent van school, dus wat is het probleem? Dat eind fietsen dan? Ook niet, is gelijk een fijne training voor hockey…

Hockey

Want hockey, daar is ze ook helemaal gek op, of overdrijf ik iets? Ze speelt bij Leonidas, de concurrent van Victoria – maar dat is voor de kenners, in d3, meestal in voorhoede aan de zijkant. Je krijgt dat niet zomaar cadeau want 2x trainen, op maandag en woensdag, zelfs een krachttraining, kom daar maar eens om bij de tegenwoordige jeugd, maar Meike wel hoor, goed bezig! En dan natuurlijk op zaterdag een competitiewedstrijd, jawel. Zie ik hier een nieuwe Maartje Paumen…? Nou dat is misschien wel beetje overdreven, maar zoals ze erover praat, belooft het wel wat voor de toekomst, zeker voor de toekomst van Leonidas.

Piano

Daarnaast speelt ze ook piano, elke dinsdag les bij de SKVR, vindt ze ook heel leuk. En wat zo grappig is…de pianolerares is op dezelfde dag jarig als Meike, dat kan bijna geen toeval zijn, dus ook dat gaat worden, misschien is een straatconcertje in het clubhuis, laat maar weten wanneer je er klaar voor bent. Meike laat het gewoon op zich afkomen…wat wil je later worden? Geen idee, maar ik kijk gewoon waar ik goed in ben en daar ga ik dan verder in…heel verstandig , Meike, je sterke punten ontdekken in de loop van je schooltijd , studeren en dan je verder ontwikkelen, dat is het beste plan en daar kom je het verst mee.

Konijnen

Oh, in de tuin huizen ook nog 2 konijnen, Schuiver en Boef genaamd, de derde van het stel is helaas overleden, Spetter was zijn naam, mooi trio moet dat geweest zijn. Maar met zijn twee gaat het met de goede zorgen van Meike ook wel lukken, vast wel. En dan is er, naast vader en moeder, ook nog een broer, Juste, al 14 jaar. Leuke jongen hoor, maar soms irritant. Hij kan wel heel erg goed bouwen, dat is ook een kunst. Maar ik krijg de indruk dat Meike het goed kan vinden met hem, dat is helemaal fijn toch.

Nou als ik Meike’s verhaal zo hoor en vooral de manier waarop ze zichzelf presenteert, gaat ze het helemaal maken. Eerst dat Libanon Lyceum afmaken, kijken waar ze goed in is en dan…gaan we nog veel van haar horen. Succes!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.