Kids – Max

door • 20 oktober 2017 • Bewoners, Kinderen

Van wie hebben we vorige editie ook alweer genoten? Juist, heel goed, van Meike van 102A, u weet wel, de jongedame die zowel enthousiast hockey als piano speelt. En inmiddels op het Libanon lyceum zit, hoe zou het haar daar vergaan? Vast en zeker goed.  Maar nu zijn we weer een paar deuren verder in de straat, op 116A en daar woont Max Emilio Hilberg, wat een mooie naam zeg! En dat in een zeer creatief nest, vader fotograaf en moeder grafisch ontwerper, dat belooft wat.

School

Max is al 10 jaar en zijn school is…3x raden…juist, de Montessorischool. Hij zit in groep 7 en naar eigen zeggen denken de meeste mensen dat hij ouder is en dat wil ik zomaar geloven, dat vond ik al toen hij de deur opendeed, what a boy, wat een prachtige kop met haar! Nog nooit hoorde ik een kwaad woord over de montessorischool en Max is daarop geen uitzondering. Hij vindt het een heel leuke school en niet alleen omdat zijn vrienden er ook op zitten, maar ze geven op een leuke manier allerlei vakken. Rekenen is zijn favoriete vak, is hij goed in, dat belooft wat voor de toekomst, want met spelling en grammatica heeft hij ook niet veel moeite. Of er iets vervelend is aan of op school? Moet hij wel erg lang over denken, maar na lang aandringen komt het eruit…..schoolzwemmen, die baantjes trekken, daar is geen niks aan. Kan ik me voorstellen Max, ik vond dat vroeger ook helemaal niks, nat en koud, dat staat in mijn geheugen gegrift :)”
Toch heerlijk om te merken dat al die ‘kids in the street’ het zo naar hun zin hebben op hun school…die juffen en meesters moeten er maar eens een behoorlijk beetje salaris bij krijgen, toch?

Sport

Doen de meeste jongens aan voetbal, zo niet Max. Basketbal in zijn sport, bij een club die heet Divine, een goddelijke naam voor een club :)” . Hij speelt nog geen wedstrijden en oefenen doen ze 2x in de week in het sportcentrum de Oostervant, verdorie, waar je ook die ellendige baantjes moet trekken. Nou… vindt Max, veel van die jongens die basketballen kunnen net zo goed gaan voetballen hoor, want als de trainer even niet oplet , gaan ze met de basketbal voetballen, nou ja zeg!  In de straat wordt natuurlijk ook gebasketbald en gevoetbald. Over de straat is Max zeer te spreken, zou het gewoon laten zoals die nu is, hoewel soms die kleine voortuintjes bij de balsporten een beetje onhandig zijn, want die ballen verdwijnen er af en toe in …..en dan …

Muziek

Max gaat niet alleen 2x in de week trainen met een basketbal, hij heeft ook gitaarles…1x per week van Ed(mond), naast de onvolprezen supermarkt Dirk. Volgens Max is Ed de beste bluesgitarist van Nederland, of toch op zijn minst Rotterdam. Nou nou, dacht ik…de beste? Maar thuisgekomen van dit leuke gesprek, dacht ik ineens….dat is natuurlijk Edmond van www.gitaarfactory.nl, die in de zomer van 2016 nog zo’n flitsend optreden gaf tijdens het Muziekterras, zie de website van de straat onder zomer 2016. Ja, als dat je coach is, dan leer je het wel, nu is Max al zover dat hij ‘fly me to the moon’ speelt…ik geloof dat ik behoorlijk jaloers begin te worden, waarom kan ik dat niet ?? En nou heeft Max ook nog eens zangles van de vrouw van Edmond, de niet te missen Catharina, heeft ook wel eens opgetreden in 88a. Het mooie is dat ze Max laat inzingen op wat hij die morgen heeft ontbeten, dus …..muesli, muesli, muesli, muesli en dat als opwarmertje in verschillende toonhoogtes! Laat ik nou ook altijd muesli als ontbijt genieten, ik geloof dat ik….zal ik het doen? Zo mooi zingen als Max ga ik natuurlijk niet doen, dus laat maar…..

Later…

Aan dromen over de toekomst geen gebrek, wat wil je met zo’n creatief ventje, nou ja, zeg maar rustig vent in wording, en dat gaat sneller dan we denken.. Zijn grote droom is om samen  met Ot, zijn beste vriend van een paar deuren verder, uitvinder te worden…vreemde drankjes mengen, nee nee, geen cocktails hoor, want soms stinken ze als een dolle. Maar wat te denken van het ontwerp van een grote robotboot, die wordt aangedreven door zeewater en de smerige plasticsoep, die de oceanen vervuilt, opslokt en dan die van binnen verteert. En die kan als klap op de vuurpijl ook nog eens als een duikboot onder water. Dan krijgen we eindelijk weer schone oceanen, oh…als dat zou kunnen. Toch fantastisch dat de nieuwe generatie daar serieus over nadenkt…wie weet wordt het werkelijkheid. Maar…beroemd gitarist worden, daar trekt Max zijn neus ook niet voor op hoor, daar zie ik hem ook over dromen.

Nou Max, vaak zijn dromen bedrog, maar in jouw geval….worden die dromen gewoon werkelijkheid, en als het geen ‘plasticsoepetenderobot’ of gitarist is, wordt het wat anders, maar dat het wat wordt met jou, dat staat als een paal boven water. En weet..als je niet droomt, kom je nergens. Heel veel succes, je gaat het maken!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.