Opzoomeren in het hoekpandje 88a

door • 21 oktober 2017 • Bewoners, Culinair, Festiviteiten, Kinderen, Vereniging

Na een periode van betrekkelijke rust is het hoekpandje de laatste tijd weer hot. Steeds meer mensen uit onze straat weten de ruimte te vinden voor privé feestjes, gezamenlijke maaltijden en vergaderingen. Dat is erg fijn natuurlijk maar aan publieke activiteiten schort het de laatste jaren nogal. Natuurlijk is er nog wel de filmclub en koken met Flo (hoewel?) maar hoe lang is het nu al niet geleden dat we er elke week gezamenlijk konden eten?

Als het aan Wendy Diepenbach uit de Witte van Haemstedestraat ligt gaat in de nabije toekomst hierin een en ander veranderen. In het kader van het project Opzoomeren is zij allerlei activiteiten gestart om weer wat meer leven in de brouwerij te brengen.
Doel: de mensen van de Witte van Haemstedestraat en de Graaf Florisstraat nader tot elkaar te brengen.
Dit past natuurlijk prachtig in de Opzoomer-gedachte ‘mensen uit de buurt bij elkaar brengen’. Hoorde ik enkele jaren geleden niet bij monde van initiatiefnemers uit onze straat de verzuchting dat het zo moeilijk was de mensen van de omliggende straten bij hun activiteiten te betrekken, nu komen de omliggende straten zelf met het initiatief. Wat wil je nog meer?

Woensdagmiddag 18 oktober organiseerde Wendy en consorten een bijeenkomst bloemschikken en schminken onder het genot van een drankje, taart en borrelhapjes. Hieronder een foto-impressie.

Zaterdag 21 oktober is er schilderen o.l.v. Rebecca voor de wat oudere straatbewoner onder het motto ‘Lekker van je af verven’ met koffie, vlaai, broodjes en een wijntje.

Zondag 22 oktober alweer (de dag dat deze krant uitkomt, dus haast je) wordt er een smartlappen-Karaoke georganiseerd met o.a. muziek van André Hazes en Corrie Konings (wie kent haar nog?)

Dinsdag 31 oktober een groot Halloween-festijn. Er wordt geschminkt en maskers uitgedeeld om de buurt onveilig te maken.

Woensdag 25 november is er zingen met kinderen. Er worden Sinterklaasliedjes gezongen en dit wordt allemaal opgenomen door lokale tv.

Met Sinterklaas op 5 december kan iedereen tot een gekleurde Piet geschminkt worden.

Woensdag 13 december is er een multi-cultureel diner om 19:00 uur. Er wordt Marrokaans en Hollands gekookt. Een Tagine stoofschotel met Hollandse stampot. Wendy heeft catering ervaring dus reken maar dat het lekker wordt. Op tijd aanmelden.

Genoeg te doen dus. Hou de Facebook-pagina in de gaten en kom langs!

 

Jeroen van der Beek
Laatste berichten van Jeroen van der Beek (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.