Wat Komp hier nou weer? – Bistro Belén

door • 23 december 2017 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

Dat is wat menigeen zich afvroeg, toen de foeilelijke pui van kapper annex beautysalon met de illustere naam ‘Jet Set’ ( kijk maar op google street-view) in de steigers stond. En eind november werd het duidelijk: een restaurant, beter gezegd een bistro, wat een aangename verrassing, genaamd Belén. Reden genoeg voor de Telegraaffloris om een kijkje te nemen en te horen wie dit prachtige initiatief genomen had. Dat bleek Merel Charlotte Beelekamp te zijn, 28 jaar jong, op bijgaande foto zie je haar in actie in de keuken.

Merel

Merel, die oorspronkelijk uit Tilburg komt, is na haar studie ‘International Business and Languages’ in Rotterdam blijven hangen. Gelukkig maar, dacht ik heimelijk, van dat soort jonge ondernemers kunnen we er in Rotterdam niet genoeg hebben.
Een restaurant beginnen doe je niet zomaar, wat ging daar aan vooraf? Nou Merel kent het klappen van de zweep al heel goed: bij restaurant Mangiare aan de van Oldenbarneveltstraat is ze jaren geleden begonnen als serveerster, maar uiteindelijk opgeklommen tot kok/bedrijfsleider, dat is niet mis! En ik kan het weten, want ik heb er meerdere malen heerlijk gegeten. Toen begon het te kriebelen, een restaurant voor jezelf , dat werd haar grootste wens, bij voorkeur in Rotterdam West, tenslotte woont ze daar zelf ook. Na lang zoeken, van alles proberen is het deze zaak geworden, aan het Middellandplein 16A.

Franse Keuken

Wat voor restaurant wil het zijn? Als basis de Franse keuken, maar wel met Europese aspiraties, van een culinair uitstapje schrikt Merel niet terug, want zelf houdt ze natuurlijk ook van lekker eten. Wel altijd met dagverse producten, een fijne plek om heerlijk te eten…en drinken, dat moet het worden.
Een smakelijke, niet al te grote menukaart met keuze uit 3 voor-, 3 hoofd- en 3 nagerechten. En die kaart wordt in principe elke 3 weken ververst met nieuwe gerechten en uitdagingen. Met de lunch wordt de dinerkaart geserveerd.
De smaakvolle inrichting, samen met haar vriend grotendeels zelf verbouwd, chapeau!, biedt plaats aan 36 klanten, dus echt klein is het nou ook weer niet.
En de naam Belén, waar komt die vandaan? Nou Merel heeft ook nog zo’n anderhalf jaar in Buenos Aires gewoond en daar hadden ze maar moeite met het uitspreken van haar naam Merel. Dat werd als snel ‘Belén Beelekamp’, dat bekte kennelijk lekker voor die Argentijnen, vandaar …Belén.

Prachtige pui

Wat ook opvalt is de pui, met die prachtige houten omlijsting, wat een chique uitstraling heeft het pand zo gekregen, met een klein terras voor de deur, wachtend op een mild zonnetje, even geduld nog, ben ik bang. Die houten omlijsting is door timmerman Bernard helemaal met de hand gerestaureerd, aan de hand van oude foto’s, een regelrechte wereldprestatie, ach, mocht die Bernard de hele Middellandstraat maar onder handen nemen, probeer je dat eens voor te stellen, dat zou wat zijn zeg!

Nou Merel, ik denk dat heel wat Middellandbewoners blij zijn met de komst van je smaakvolle restaurant, ik in ieder geval wel, dit is echt iets wat deze wijk nodig heeft. Je gaat het maken hier, dat is zeker, de Telegraaffloris wenst je daarbij heel veel succes.
Oh ja, voor men zich er heen spoedt, van 25/12 tot 3/1/2018 is het restaurant gesloten.

Voor reserveringen is Bélen telefonisch te bereiken op 06-29012601, ik zeg ….doen!

Links: Facebook Pagina, De Buik van Rotterdam


Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.