Kids – Job

door • 27 juni 2018 • Kinderen

Vorige aflevering was Benjamin Scholtes aan het woord, jullie weten wel, die middenvelder die zo goed is in tackelen, nou die kan deze dagen met de wereldkampioenschappen voetbal voor de tv zijn hart ophalen! Benjamin heeft het stokje doorgegeven aan Job Schaedtler van nr 92A, zoon van Karel en Fleur, het volgende slimmerikje uit de straat. Job is 7 jaar, maar…moet op zijn aandringen vermeld worden bijna 8, dat jullie het weten.

School, nee, nee, zowaar weer geen Montessori leerling maar Job zit op de RSV ( de Rotterdamse School Vereniging, in de wijk Cool) in groep 4, al snel in groep 5…dat jullie het wederom weten😉. En de RSV is volgens Job een heel goede school , leuke kinderen allemaal en zelfs leuke leraren. Die zijn af en toe wel streng hoor, dan krijg ik op mijn kop, vertelt Job met een olijk lachje op zijn gezicht…zegt de juf als hij weer eens teveel kletst met zijn vrienden..’sorry dat ik jullie gesprek onderbreek, maar kunnen jullie nou even stil zijn’.
Kan me daar wel wat bij voorstellen, bedacht ik me achteraf, want kon die kleine spraakwaterval maar nauwelijks bijhouden in mijn notitieblokje, want hij heeft een hoop te vertellen die Job…

Rekenen, daar is Job goed in, maar taal en spelling, dat is wat minder. Verder geen onvoldoendes hoor, zelfs verkeersles draait hij zijn hand niet voor om, weet hij zelfverzekerd te melden, dus hup..over naar groep 5. Waar hij heel erg naar uitkijkt…volgend jaar op kamp, daar heeft hij echt zin in, Oostvoorne zal het weten.
Jaja, dat weet ik ook nog wel, spannend man, ik ging met school naar Ulvenhout, daar waren we ineens niet zo braaf meer….Job wel, natuurlijk..Job en zijn vrienden wel…of misschien toch niet??

Sport, ja …hoe kan het anders, voetbal natuurlijk, maar niet als doelpuntenmaker, maar als keeper. Want, zo beweert Job zonder blikken of blozen..’als het andere team door mij niet kan scoren en je eigen team scoort wel, dan win je, en daar gaat het om’….een onvervalste Cruijffiaanse uitspraak, dat belooft wat!
En blitse keeperhandschoenen heeft hij al, daar komt geen bal voorbij. Maar voetbal is niet de enige sport…hockey bij Leonidas is ook niet mis, 1 x training per week en dan een wedstrijd op zaterdag, maar voetbal is toch beetje leuker….al is de hele familie van zijn vader hockeyverslaafd, tot en met opa’s en oma’s, mooi toch.

Sport is niet zijn enige hobby hoor…drummen, wat denk je daarvan, voor zijn verjaardag krijgt hij misschien een hooverboard…wat dat ook moge zijn, denk ik met mijn oude hoofd…Verder is Job een kei in het (her)kennen van automerken, hij kent ze allemaal. Zijn droomauto is een heuse Range Rover, maar ja, Job, dan moet je eerst wel een topkeeper worden. Dat is toevallig zeg, dat was hij ook van plan, want hij is gewoon al erg goed, weet hij zelfverzekerd te melden. Goed bezig Job, als je weet wat je wil, kom je tenminste ergens!

Over de straat is Job zeer te spreken, veel vrienden om hem heen, mooie huizen, de enige ergernis is dat gepoep van die duiven op de auto’s, en al helemaal stom als de auto van zijn vader wordt ondergepoept. Ja Job, als je een autokenner en -liefhebber bent, dan doet dat extra pijn. Maar als hij burgemeester van de straat zou zijn, dan kreeg iedereen een play-station, zelfs zijn opa heeft al zo’n ding. En dan digitaal tegen elkaar spelen, dat is leuk…Nou gewoon buiten spelen lijkt mij veel eigenlijk leuker en na zo’n half uurtje is Job niet meer te houden en staat hij te popelen om naar buiten te gaan, met zijn blitse handschoen aan, gaan Job, gaan!

Veel succes Job, zelfvertrouwen heb je volop, rekenen ben je goed in, je gaat het maken, dus die Range Rover gaat er komen, duurt even, maar hij komt, zoveel is zeker!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.