Nieuwe Buren: Arja en Hendrik op 15B

door • 27 juni 2018 • Bewoners

…je ziet er twee, maar we krijgen er drie…

Hendrik en Arja zijn de trotse nieuwe bewoners van 15B, een schitterend verbouwd pand, dat heel licht en ruimtelijk oogt, herkenbaar originele elementen koestert en toch helemaal aangepast aan de moderne eisen van deze twee jonge mensen uit Amsterdam. Ook al uit Amsterdam?! Ja, natuurlijk, omdat Rotterdam toch veel leuker is, ha!

Wie, waar en waarom?

Arja komt oorspronkelijk uit Zaltbommel en is door haar studie in A’dam terechtgekomen, waar ze 12 jaar gestudeerd en gewerkt heeft, momenteel voor een marketing adviesbureau dat internationaal loyaliteitscampagnes wegzet, waardoor Arja ook veel kan/moet vliegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kweekpotjes van AH.

Hendrik komt van origine uit Zeist en is door zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam beland. Daar heeft hij 7 jaar echt genoten van het Rotterdamse centrum, maar zijn werk bij Martinair heeft hem in Amsterdam gebracht, waar hij zijn geliefde Arja leerde kennen. Na twee jaar samenwonen en omdat Hendrik ondertussen bij een ander bedrijf werkt in de Europoort besloten ze om naar Rotterdam te verhuizen.

Een huis aan de Mathenesserlaan ging net aan hun neus voorbij, maar hun huidige huis hebben ze binnen een week kunnen kopen, het was liefde op het eerste gezicht; de straat, de bomen, wat ze gehoord hadden over ons gezellige en actieve straatleven, de nabijheid van het station, die vreemde vogels (… wat zijn dat voor vogels die zulke plakken op je auto kwakken…). Het leek ze helemaal geweldig. Ze willen ook heel graag snel gelijkgestemde mensen leren kennen en volop gaan meedoen aan het sociale gebeuren ten tonele van onze Floris.

Direct

Rotterdammers zijn zo lekker direct, daar houden ze wel van. Naast dat Hendrik vanuit zijn studietijd heel goede herinneringen heeft aan de binnenstad. Arja moet nog even wennen, maar dat komt snel genoeg. Als ze straks na augustus veel thuis is, zal het wel een vaart nemen. Op hun vraag of er in de straat wel meer jonge mensen wonen, kan ik alleen maar antwoorden dat het er steeds meer lijken te worden, vaak twee-verdieners met kleintjes. Dat wilden ze nou precies horen.

Maar we krijgen er drie…?

Arja is in blijde verwachting, vandaar, en ze is uitgerekend in augustus, dus kan ze lekker met de andere ‘meiden’ met de kinderwagen de straat onveilig gaan maken, haha. En heeft Tony de komende jaren nog genoeg interviews af te nemen voor zijn Kids-rubriek. Hendrik is een echte sportfanaat, in beeld en daad. Arja staat graag lekkere dingen te koken, dus die zal haar plekkie bij de diverse kook- en eet-evenementen wel vinden, als ze daar straks nog de tijd voor vindt met zo’n wurm erbij. Op het moment zijn ze in elk geval nog niet zo vaak te spotten, omdat ze beide hun dagen vol hebben met hun werk. Maar kom je ’s avonds eens langs deze kant van de straat, dan kun je ze eens gaan bekijken, deze twee nieuwkomers. Ze zijn super-aardig en ook grappig, dus voor mij zijn ze een gezellige aanwinst! Maar nu niet met je neus tegen hun raam gaan staan plakken, natuurlijk…

Welkom Arja en Hendrik en maak er wat moois van!

Jeroen Beltman
Laatste berichten van Jeroen Beltman (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.