Koken à la Flo – Zomer

door • 28 juni 2018 • Bewoners, Culinair, Vereniging

Eindelijk was er weer een koken à la Flo! Na de verhuizing van Daniela was het Flo team een beetje uitgedund en de agenda’s van de achterblijvers veel te vol… Gelukkig dienden Nina en Marjan zich aan met als resultaat een zomerse Flo met veel nieuwe gezichten. Helaas werd Marjan plots ziek maar ze had geweldige vervanging geregeld: zoon Finn. Hij heeft alle kinderen super goed geholpen!

Als eerste begonnen we aan de groentesoep. Op tafel lagen stengels selderij, paprika’s, ui en knoflook en een grote dikke wortel. Welke groente gaan er eigenlijk als eerste in de pan en waarom? En hoe houd je nou eigenlijk een mesje vast? Welke kant moet naar beneden wijzen? Au! Helaas ook wat in de vingers gesneden, moi inclus.

Na deze stoere messenactie waren de jongens afgehaakt en gingen de meiden alleen verder met smeersels voor op brood: pesto van rucola en walnoten, guacamole en eiersalade. Die pesto was echt overheerlijk, een absolute aanrader: lekker pittig en echt zomers.

Met fruit waren de jongens er toch weer bij te lokken. Alles werd in kleine stukjes gesneden en op een stokje geprikt. Wat een feestelijk gezicht. Het uiterlijk werd iets minder feestelijk na een poging om ze een chocodip te geven. Nouja, gelukkig hadden we niet alle sticks ondergesmeerd met bruine smurrie.

Data van de volgende Flo’s:

  • Zondag 9 september
  • Zondag 13 januari
  • Zondag 14 april
  • Zondag 9 juni

Laatste berichten van Petra Holland (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.