Hotel Floris

door • 30 juni 2018 • Buurt en wijk

Het viel wel op, al geruime tijd was het akelig stil rond Hotel Floris, hoewel akelig? Het was maar al te vaak akelig rumoerig in en rond dit roemruchte en misschien wel beruchte hotel in onze fraaie straat. Hoe vaak werden er niet al of niet ontzielde lichamen uit het raam getakeld door de brandweer omdat dat niet mogelijk was via de ongetwijfeld smalle binnentrappen. En dat betrof altijd slachtoffers van overmatig drugsgebruik, want er werd wat gedeald op straat, in auto’s, op de fiets, nee nog net geen in of via kinderwagens…En nu prijkte er al geruime tijd een papiertje op de voor deur met “Closed…Fermer’☺, kennelijk om het internationale karakter van het hotel nog eens te benadrukken. Maar de lichtbak met Hotel brandt nog steeds en een aftandse vlag, die de staat van het hotel symboliseert, probeert nog steeds tevergeefs vrolijk te wapperen en achter de voordeur hoopt de post zich op, met een aanzienlijk aandeel daarin van de bekende, en door velen gevreesde blauwe enveloppen. Kortom, reden genoeg voor uw nieuwsgierige verslaggever om op onderzoek uit te gaan…want wat gaat er nou gebeuren met die tent? Weer een shabby hotel, duister kamerverhuur, studentenhuisvesting, je kan van alles verzinnen, best spannend in een tijd dat huisvesting en huizenprijzen voor wie dan ook een vast onderdeel zijn van borrel- en koffiepraat.

Dus de makelaar opgespoord, die natuurlijk niet braaf op Funda stond, de site die zowat door iedereen, behalve natuurlijk mijn persoontje😉, dagelijks geraadpleegd wordt om de ontwikkeling van de huizenprijzen te volgen meestal uitmondend in kreten als..’nou, moet je nou eens kijken, ze zijn gek geworden’, of woorden van gelijke strekking, maar dit terzijde. De makelaar verklapte me dat het pand verkocht was aan een projectontwikkelaar die opereert onder de naam Gideon, te vinden onder www.wijzijngideon.nl, een groep die heel slim panden opkoopt en die vervolgens transformeert in fraaie turnkey appartementen met een urban karakter, zoals dat tegenwoordig schijnt te moeten heten. Op hun website staat Floris nog onder het kopje…coming soon, 6 appartementen, met tuin, balkon of dakterras. Ik denk dat dat ook wel weer niet zo heel ‘soon’ zal zijn, want het lijkt mij een megaklus om van die gribuszooi wat moois te maken. Je kan in ieder geval al inschrijven, dus ze geloven er heilig in.

Dat gaat dus het einde betekenen van Hotel Floris, toch jarenlang een vast onderdeel van onze straat. Soms denk ik wel eens …het wordt wel erg braaf en ‘urban’, misschien gaan we het wel missen, een of twee stoute kindjes in de klas, dat is toch eigenlijk ook wel leuk…behalve als je er naast of tegenover woont dan natuurlijk. Nee , laten we maar blij zijn dat hiermee definitief een periode wordt afgesloten waarin de Graaf Florisstraat niet zo’n beste naam had…al kunnen de nieuwe bewoners zich dat misschien nauwelijks meer voorstellen. Zit ik er ver naast als we de transformatie van deze rotte hotelkies tot het symbool maken van de transformatie van heel Rotterdam?

Nee toch, niet dan😃?

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.