Een klein gemakje voor de gemak-mens.

door • 28 juni 2018 • Bewoners, Buurt en wijk

“Hee, ligt die mooie fiets daar nou nog steeds?”
“Kijk nou! Er ligt een winkelwagentje in de singel!”
“Getver, heeft iemand volle luiers naast de afvalbak gegooid…”
“Nou, zeg: staat er een afgedankt bankstel bij de huisvuilcontainer, terwijl je gratis een afspraak kunt maken voor grof vuil ophalen.”
(Recent na die heftige regen:) “Wat stinkt die singel weer naar riool, bah!”
(Eveneens recent:) “Mijn hele huis deint door die zware vrachtwagens. Kan dat geen kwaad voor de funderingen en muren?”


Ken je ze, deze ‘kleine’ ongemakjes van de wijk? Waar we met z’n allen zouden kunnen proberen er wat minder een beestenbende van te maken. Zoveel culturen, zoveel meningen, zoveel gemakzucht, onwetendheid en desinteresse… het is ook niet makkelijk.

Wat nou wèl lekker makkelijk is, is die BuitenBeter App voor op je mobieltje. Daarmee kun je die kleine ongemakjes waar ik mee begon, handig registreren en doorgeven aan een instantie die er een oplossing voor kan bieden.
Het volgende stukje vertelt in eigen woorden van de app hoe het werkt.
[wc_box color=”success” text_align=”left” margin_top=”” margin_bottom=”” class=””]

Zie je een probleem buiten op straat of in de buurt? Die lantaarnpaal nog steeds niet gerepareerd? Een vies bushokje, vuilniszakken ergens gedumpt of een fietspad met enorme gaten?

Laat het snel en simpel weten met BuitenBeter.

Deze App helpt je om gemakkelijk problemen, irritaties en verbeteringen bekend te maken bij je gemeente. Met die feedback kan vervolgens een schone, veilige en goede leefomgeving worden gerealiseerd. Binnen vier stappen en (iets meer…) tellen heb je locatie, probleem en foto gemeld. Hoef jij je er geen zorgen meer over te maken. En je krijgt per e-mail nog een bevestiging van je bericht.

Als het nodig is vraagt de gemeente je extra duidelijkheid en natuurlijk, indien mogelijk, wordt het gemelde probleem opgelost.

Gebruik:

1. Maak een foto

2. Geef de locatie op (automatisch met een GPS kaartje, of wijzig die handmatig) en kies vervolgens een of meerdere van onderstaande opties:

3. Selecteer een probleem uit de lijst

4. Geef een omschrijving

Vervolgens:

5. Geef aan of je een proefmelding wilt maken (proefmeldingen worden niet naar de gemeente gestuurd).

6. Vul eenmalig je NAW gegevens in en stuur de melding naar de gemeente.

BuitenBeter is een initiatief van Yucat B.V. en is ontwikkeld met als doel de kwaliteit in de leefomgeving te verbeteren. Hiertoe worden gebruikers in staat gesteld door op eenvoudige wijze digitale meldingen te doen met je mobiele telefoon. Meldingen, gedaan door gebruikers, worden verzameld door BuitenBeter. Deze worden inclusief de vastgelegde en verzamelde (persoons)gegevens doorgestuurd naar organisaties die deze gebruiken om de leefomgeving te verbeteren. In veel gevallen zal dit de gemeente of een gemeentelijke organisatie zijn maar dat kunnen ook bijvoorbeeld woning coöperaties, bosbeheerders, waterbeheerders of andere organisaties zijn die de leefomgeving verbeteren.

[/wc_box]

Waar te downloaden? voor Apple HIER,  voor Android: HIER,  voor Windows: HIER

Kijk, dat is nog eens makkelijk. En nou nog allemaal plastic gescheiden gaan inzamelen en aanbieden middels de plastic-container op het Middellandplein. Wist je dat die er al een hele tijd staat? Ook zo handig…! Jammer alleen dat je er geen grijze vuilniszakken in mag gooien, want die zijn niet lekker te hergebruiken. En laat Rotterdam nou, om een of andere vage reden, NIET mee willen doen met het verstrekken van de speciale verzamelzakken voor thuis? Onhandig… Gelukkig had ik dus toch nog wat te zeuren. Maar goed nieuws: ondergetekende heeft een adres gevonden waar ze te koop worden aangeboden. Wie ze wil hebben kan een e-mail sturen naar de redactie, dan zal ik ze goedkoop in bulk aanschaffen en je kunt ze dan van mij afnemen. Nog meer gemak!

Jeroen Beltman
Laatste berichten van Jeroen Beltman (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.