Nieuwe speeltuin Aleidisplein

door • 30 juni 2018 • Buurt en wijk, Kinderen

Het kan niemand ontgaan zijn. Na de herbestrating van de Jan van Avennestraat waren de afgelopen weken de Witte van Haemstrede en Aleidisstraat aan de beurt. We moesten er een paar weekjes voor door het zand, of omfietsen, maar nu hebben we ook wat. De riolering is vervangen, de stoepen zijn verbreed en er is een nieuw soort straatsteen gebruikt die het hemelwater, dat in ons nieuwe klimaat in heftiger hoeveelheden naar beneden komt, sneller afvoert.

Voor wat betreft het Aleidisplein en omgeving zijn de werkzaamheden nog verre van klaar. Daar staat nog heel wat te gebeuren, vernemen we van Jelte Buitenman, die pal aan het pleintje woont. Zie hier de plannen voor het nieuw in te richten pleintje.

Boomhuis Solo en Speelschip Nina

Het pleintje wordt heringericht met nieuwe klimtoestellen Speelschip Nina en Boomhuis Solo. Verder komt er een speciale valondergrond, een Tipi en nog wat kleiner speeltuigen. Het geheel wordt omringd met een ligusterheg en er komen bankjes.

De keuze van de speeltoestellen is tot stand gekomen op een inspraakmiddag met de kinderen die op het plein spelen. Deze konden verschillende thema’s op prioriteit rangschikken.

De speeltuigen zullen pas na de zomer geplaatst worden overigens. Tot die tijd is het dus nog prima voetballen daar jongens….

Dankzij de Middellandjes

De extra aankleding van het pleintje is mogelijk gemaakt door het Mooi Mooier Middellandspel, u weet wel, de Middellandjes die afgelopen tijd door de bussen zijn gekomen. Een groot aantal hiervan zijn ingezameld door Wendy Diepenbach en consorten, die ze graag voor dit doeleinde inzet.

Kunstwerk rondom de garageboxen

Jelte is ook nog druk doende om de garageboxen waarop hij uitkijkt te verfraaien via kunst, een muurschildering bijvoorbeeld.

 

 

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.