Kids in the Street: Tamar

door • 28 oktober 2018 • Bewoners, Kinderen

In het lentenummer 2017 van onze prachtige nieuwsbrief kwam Laila aan het woord en die had heel wat te vertellen. Laat nou Job, u weet wel, die van die fantastische keepershandschoenen in de vorige aflevering, het jongere zusje van Laila noemen als de volgende in de serie van ‘kids in the street’. En dat is Tamar, die verklapte helemaal niet meer zo vaak met Job te spelen, want die is altijd aan het voetballen. Jaja die slaapt volgens mij met zijn keepershandschoenen aan, daar is niet tegenaan te spelen.

School

Tamar is al weer 9 jaar en zit, net als haar zus Laila, op de Vierambachtschool, in groep 6. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en keek even op de website van die school. Dat ziet er allemaal prachtig uit zeg, een lust voor het oog, zou zomaar op nieuw willen beginnen, maar ja…zover is de wetenschap nog niet 😉.
En haar juf, dat is Belle, heel leuke juf hoor. En daar kan ik over meepraten, jawel, want laat Belle nou de vriendin zijn van mijn jongste zoon Jurriaan. Dus oppassen wat je zegt Tamar, want ik kan natuurlijk even navragen of je echt zo’n braaf meisje bent…nee, wees niet bang, doe ik niet hoor, want ik ben een integere straatreporter, zo heet dat tegenwoordig.

Juf Belle had op de laatste dag voor de vakantie een discobal meegenomen en toen gingen we allemaal dansen, hoe leuk kan je het hebben op school! Het leukst van school is toch wel het overblijfuurtje, met z’n allen naar de skatebaan en glijbaan aan de Heemraadssingel, lekker tikkertje spelen.

Maar er moet ook gewerkt worden, dictee en spelling, daar is Tamar het beste in, rekenen is maar stom en je krijgt ook heel veel huiswerk mee, wel 10 bladen. Jaja, daar wordt je wijzer van moet je maar denken. En bijna alles gaat via de iPad, die helaas niet meer mee naar huis mag en je mag 3 x raden waarom…juist, er werden teveel spelletjes gespeeld thuis…tsja..dan maar op PC of TV, want spelletjes moeten nou eenmaal gespeeld worden.

Ook best beetje leuk is Blink, waar Geschiedenis en Aardrijkskunde bij elkaar komen, waar je kinderen uit andere landen leert kennen, hoe ze leven en waar je je zelf kan vergelijken met monniken en ridders, hoe die leefden..in ieder geval hadden ze geen iPad, moet je toch niet aan denken..

Sport en zo…

Net als Laila zit Tamar op turnen, al 3 jaar, favoriet nummer…de rekstok met buikdraai en de borstwaardsom…als ik het goed begrepen heb tenminste, dat ze lenig is kan je wel zien op de foto, zelfs poes Ronja kijkt vol bewondering toe, wel met een blik van…’wat zie ik nou toch’?
En ook de blokfluit ontbreekt niet, 1x per week les en dat ze er heel wat van kan, liet ze me gelijk horen.

Naar het Hofpleintheater gaat ze ook, je mocht zelf een keer kiezen welke hond je wilde nadoen en Tamar koos voor een bang puppy. Jammer genoeg kreeg ik daarvan geen demonstratie…maar goed ook, anders was poes Ronja ernstig in de war geraakt. Mooie mix dus, sport, muziek en theater, dat moet je volhouden Tamar!

De straat en zo…

De leukste straat die er is, al die bomen vol met mooie bladeren in de zomer en in de herfst diezelfde bladeren op de grond, kan je zo heerlijk in stampen. Er is natuurlijk nog wel wat te wensen hoor…wat te denken van een glijbaan in de straat of beter nog een …een kabelbaan, niet al te hoog, zodat je makkelijk kan uitstappen, hoef je niet meer de hele straat door te lopen op weg naar vriend(innen), gemak dient de mens(jes).

Nog wat vergeten? Oh ja, Tamar’s lievelingseten: Pizza Hawaï, kroketten en patat, nou nou, dat klinkt niet zo gezond zeg, oh, dat is alleen op vakantie en thuis is het gewoon weer courgettesoep en andere heel gezonde dingen, maar wat het lekkerst is? Ik zou het wel weten 😉.

Later

Wat Tamar later wil worden? Kinderdagverblijfjuf of anders dierenarts, het eerste begrijp ik, al die schattige kindjes, maar dierenarts? Nou, zo redeneert Tamar, dieren zijn heel anders dan mensen, maken een ander geluid en…ze kunnen je niet verstaan, dus als je het over ze hebt, kunnen ze niet meeluisteren. Slim zeg, eigenlijk heel handig voor een dierenarts, heel wat makkelijker dan huisarts zijn met al die eigenwijze patiënten die overal een mening over hebben.

Maar nu eerst met mamma Petra naar een hotel in Maastricht, lekker luxe zeg. Maastrichts dialect is niet te verstaan hoor, zegt Tamar, het lijkt wel een mengeling van Belgisch, Brabants en beetje Duits. Nou ja, bedacht ik, als ze het over jou hebben net als die dierenarts over de dieren, kan je het toch niet verstaan, hoe goed je ook luistert 😉.

Nou Tamar, nog een paar jaar op de Vierambacht, dan ga je verder leren en ik durf zomaar te wedden dat je dat gaat lukken en wie weet, wordt je net zo slim als je vader en moeder, misschien wel slimmer al wordt dat een hele klus. Succes op school, en hou vol met turnen, blokfluit en theaterschool, daar krijg je nooit spijt van, zeker weten.

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.