Funky vonkies

door • 23 oktober 2018 • Buurt en wijk

Dat we van het gas af moeten lijkt al wel duidelijk, dat we van de benzine en diesel af moeten ook. Wie het tegendeel beweert heeft naar mijn mening de laatste 15 jaar in een donker hol geleefd. Of nou elektrisch rijden op dit moment, met de huidige technieken, de beste remedie tegen luchtvervuiling is, valt te bezien. Persoonlijk geloof ik meer in brandstofcel techniek, waarbij zuiver zuurstof en waterstof in een gecontroleerd proces bij elkaar gebracht worden, waardoor moleculair water wordt gevormd. Dit chemische proces levert enorm veel warmte=energie op, die weer in elektriciteit kan worden omgezet. Hoopvolle tongen beweren dat het mogelijk zou zijn ieder huis zijn eigen elektriciteitscentrale te geven, waarin een brandstofcel voldoende energie levert om het hele huis van energie te voorzien. Klein, compact, maar op dit moment nog een beetje onveilig. Wordt vervolgd…

Anyway, nu is er toch een nieuw initiatief geboren dat het mogelijk maakt met elkaar, als buren, een elektrische auto te gaan delen! Persoonlijk vind ik dat een heel goede stap in de juiste richting, omdat, kijk maar in onze lieve Graaf Florisstraat, er veel te veel auto’s vele uren per dag maar staan te niksen en het mogelijk is met een elektronische pas, precies de verbruikskosten op de juiste gebruiker te verhalen.

www.buurauto.nl zoekt nu zgn ambassadeurs in o.a. Delfshaven om het idee uit te rollen. En dat zijn wij! 🙂 Liefhebbers voor zo’n sparky voor de deur?

Elektrische auto delen via buurauto

Jeroen Beltman
Laatste berichten van Jeroen Beltman (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.