Nieuw Oud in de Graaf Florisstraat

door • 23 december 2018 • Bewoners, Buurt en wijk

Nederland vergrijst en de Graaf Florisstraat ook. Althans, dat zou zomaar kunnen. Of vertrekken de meeste bewoners tegen de tijd dat ze wat ouder worden? Zelf woon ik hier al 25 jaar, ben 56, en er is een goede kans dat ik wel ga vergrijzen in onze straat.

Waar ik nieuwsgierig naar ben, is hoe het ouder worden in de Graaf Florisstraat  ervaren wordt en hoe we een toekomst als oudere in onze straat zien. Gaan we ons eigen huis verbouwen? Nieuwe woonvormen ontwikkelen, dwars door de huidige panden heen? Of gaan we met kleine alledaagse aanpassingen aan de slag?

Ouder worden en wonen gaat natuurlijk niet alleen over de huizen, maar ook over de contacten in de straat, de boodschappen, het hele dagelijkse leven in de buurt. Gaan we elkaar helpen? Zullen we vereenzamen? Of ontstaat er juist een ‘tweede jeugd’-beweging? Worden we hangouderen?

Ik zou graag mensen interviewen die hier over nadenken om er over te schrijven in onze Telegraaf Floris. In de nieuwe rubriek Graaf Florisstraat Senior. Is het een onderwerp dat je aanspreekt? Heb je al ervaringen, slimme oplossingen, of dromen die je zou willen delen?  Laat het me weten via M.h.sonneveld@tudelft.nl en ik kom graag bij je langs voor een interview.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.