Bakehouse, de nieuwe wereldbakker in de buurt

door • 4 april 2020 • Buurt en wijk

Op 22 februari 2020 werd Bakehouse geopend aan de Middellandstraat, waar vroeger de elektronicawinkel zat. Eigenaar Soufian heeft het bakken van kinds af aan meegekregen. Zijn opa begon met bakken in Marokko. Zoon en kleinzoon Soufian hebben de traditie voortgezet, eerst in België, daarna in Nederland, waar ook de bakkersopleiding werd afgerond.

Wereldassortiment

De diversiteit in deze achtergrond zie je meteen terug in het assortiment: het is een mix van traditionele Marokkaanse en Nederlandse broden en gebak aangevuld met Belgische bonbons.

Nieuwe baksels ontdekken

Ik sprak Nick, de manager van Bakehouse. Hij is erg enthousiast over deze locatie voor het Bakehouse, omdat de klanten net zo divers zijn als het assortiment zelf. Mensen ontdekken daardoor de broden en lekkernijen van elkaars cultuur, iets wat voor de Bakehouse een belangrijk doel is.

Specialiteiten

Waar je ’s ochtends snel bij moet zijn, zijn de Marokkaanse pannenkoeken, vooral de pannenkoeken gevuld met honing en amandelen. Ook de Marokkaanse pasteitjes, gevuld met vis of kip, zijn snel op. Maar mocht je te laat zijn voor deze heerlijkheden, de winkel ligt nog vol met andere spannende baksels. Ik kocht het gevlochten briochebrood met specerijen, dat ging thuis bij ‘even proeven’ ook meteen helemaal op. Een aanrader!

En volgens Nick vliegen de belegde broodjes ook over de toonbank, en dat komt vooral omdat ze belegd worden terwijl ze kersvers en warm uit de oven komen.

Ontbijt, koffie en Lunch

Bij Bakehouse kun je ook ter plekke even je broodje of croissantje bij een kopje koffie nuttigen, er is een hele hoek voor ingericht. En dat kan al vanaf 6.00 ‘s ochtends.

In de zomer wordt dat uitgebreid met een terrasje buiten.

Corona maatregelen

Na een hele goede eerste maand, met veel positieve reacties, is Bakehouse de afgelopen 2 weken in aangepaste vorm verder gegaan. De koffiecorner is dicht en het assortiment is wat aangepast: even geen uitgebreide ontbijtjes of lunches, maar wel nog koffie en belegde broodjes to-go.

Bakehouse is verder te volgen op Facebook en Instagram.

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.