De Buffel

door • 14 juli 2020 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

Dat Rotterdam al een flink tijdje in de lift zit, dat is iedereen zo langzamerhand wel duidelijk. Ook onze wijk Middelland is in die lift gestapt, vanuit het souterrain naar de dakverdieping? Een mooie graadmeter voor die ontwikkeling is de vestiging van restaurants en dan bedoel ik niet, met alle respect, shoarma en hamburgertenten met ondernemers die ook hun nek uitsteken, maar daar zijn er zoveel van in de stad. Ik heb het dan over de restaurants die wat toevoegen aan de keuzemogelijkheden, zoals de Thai Soi3, Tandoori16 en HolySmoke aan de Kruiskade. En vervolgens richting Middellandplein, wat zo’n geweldige oppepper heeft gekregen met die vergroening: Bistro Belèn, mr Nonno, wijnbar El Parador…. en niet te vergeten juffrouw van Zanten op de hoek van de Heemraadssingel. 

vlnr: Timo en Quirijn

Houtoven Pizza

Sinds kort is op het Middellandplein 19a een nieuwe loot aan de stam geopend, ‘houtoven pizza de Buffel‘. Alweer een pizzeria, hoor ik u denken, maar ja, je hebt gewone pizzeria’s en je hebt smaakvolle restaurants waar hoogwaardige pizza’s gebakken worden. De Buffel is er overduidelijk een van de laatste categorie, reden genoeg om kennis te maken met de eigenaren, Timo Dijkstra en Quirijn Visser. Allebei bepaald niet onbekend met pizza’s, want al 10 jaar lang voorzien zij bezoekers van de grootste festivals in Nederland en België van houtoven pizza’s onder de naam Wood Pizza.
Hoe dat zo gegroeid is? Nou, vertelt Timo, ik werkte op de Parade met een Pizza houtoven en toen de Parade andere keuzes maakte voor de catering, mocht ik de ovens meenemen en zo is Wood pizza begonnen. En dat groeide uit tot een echt bedrijf met soms wel 30 mensen aan het werk. Maar het idee om ooit een vaste zaak te beginnen werd steeds sterker. Na een zoektocht in de eigen wijk schuilt er nu achter de groene gevel aan het Middellandplein een frisse, strakke zaak met details die het geheel een warme uitstraling geven, zoals de Tiffany lampen en de glas-in-lood ramen.

Buffelmozzarella

De grote bar nodigt uit voor een Aperol Spritz of het drinken van een biertje als je een pizza komt afhalen. Die pizza’s worden in een indrukwekkende houtoven gebakken en hebben een knapperige bodem. Je hebt pizza’s en en je hebt andere pizza’s , maar deze pizza’s, met alleen hoogwaardige ingrediënten, zoals altijd buffelmozzarella zijn toch echt toppers! En dat heb ik niet van horen zeggen :), maar uit eigen ervaring, jawel. Ook staan er heerlijke anti-pasta’s op de menukaart zoals gevulde Raviolo (of -li?), gegrilde zwaardvis of biet met burrata. En als je vervolgens kan afsluiten met b.v. panna cotta of tiramisu met huisgemaakte limoncello, dan kan de avond niet meer stuk, heerlijk!

Kortom, de Buffel is een absolute aanwinst en zonder meer een aanrader, reserveren kan via debuffelrotterdam.nl  

Veel succes, Timo en Quirijn, dat gaat zeker lukken en ik zou bijna zeggen, bedankt dat jullie zo dicht bij de Graafflorisstraat zijn begonnen 🙂

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.