Kids – Meis

door • 16 juli 2020 • Bewoners, Kinderen

Misschien is het u ook opgevallen, maar het lijkt wel of er steeds meer kinderen bij komen in onze straat, je struikelt bijna over de rondkruipende of op driewielers rond pedalerende dreumesen, al of niet met stoepkrijt in aanslag. Ik kan nog jaren vooruit met deze rubriek, dat is wel duidelijk. Maar gelukkig zijn er ook nog zat kids die het stoepkrijt ontgroeid zijn, zo kwam ik voor deze aflevering terecht bij Meis Frumau, op nr 83, met paps Frank, mams Froukje en niet te vergeten broertje Jip van 6 jaar.

Na de hartelijke ontvangst moest ik meteen naar het hoogste punt van het huis, want daar is op zolder de spannende kamer van Meis. Met een fraai uitzicht op de tuinen beneden, met beneden in die tuin 6 kuikens en een haan, genaamd Gier, maar die haan, Gier dus moet waarschijnlijk het veld ruimen, anders is voor alle buren elke dag om 5 uur in de ochtend reveille. Maar wel een klim zeg, naar zolder, nou ja, goed voor de hartspier, mooi meegenomen zo’n onverwachte work-out.

Meis is al 8 jaar, maar is inmiddels op 15 juli 9 geworden, nog gefeliciteerd, nog een jaartje en je wordt 10, dat klinkt steeds stoerder kan ik me heel vaag herinneren. 

School

Meis zit in groep 5b, nou eens niet op de Montessori, Rotterdamse Schoolvereniging of de VierAmbacht, maar op de Harbour Bilingual aan de Coolhaven. Tweetalig onderwijs dus, lijkt mij heel slim, vloeiend Engels spreken en schrijven, daar wordt je wijzer van ‘nowadays’. Het leukst aan school? De lessen van juf Esmaralda, die weet van saaie onderwerpen, dus voor je het weet saaie lessen, altijd iets spannends te maken. En Meis doet het goed, want in rekenen is ze heel bedreven en in het Engels schrijven kan ze het beste van de hele klas, naar eigen zeggen hoor dat wel. Maar ik ben zomaar geneigd dat te geloven, want de zelfverzekerdheid straalt van haar af, dus ik durfde  niet te vragen of dat echt waar is. Met een verwijzing naar de kippen beneden in de tuin, kwam er ineens vloeiend ‘chickens are very smelly’ uit, nou ja, ik rook niks zo helemaal op zolder. Vervelend aan school …de zomervakantie…he, dat heb ik nog niet eerder gehoord, liever op school dan op vakantie, jaja, vakantie is altijd wel een gedoe hoor. Maar ja, wat wil je, op school vechten Nika, Eva en Denez om met mij te kunnen spelen, vertelt Meis zonder een spier te vertrekken. Alleen wie dat wint weet ik nooit, want dan zijn de pauze’s al weer voorbij. Ja, dan begrijp ik wel waarom school zo leuk is, dat zou ik ook wel willen zeg, dat de buren er om vechten wie met mij een potje wil biljarten…of zo.

Hobby’s

Zwemmen, daar is Meis  goed in, sterker nog, ze doet schoolslag en vlinderslag en daarin is ze de snelste van haar groepje. Goed bezig Meis, zwemmen is zo goed voor je , wordt je heel sterk van. Piano, dat is een hobby, waarvan Meis zegt dat dat bepaald niet haar hobby is. Gelukkig is ze daar van af. Maar Meis heeft ook nog een paar toekomstige hobby’s, schermen en wielrennen, dat lijkt haar wel wat. Ik zou dat pianospelen toch niet zo snel wegdoen Meis, stukje spelen tussen al die andere opwindende hobby’s, dat geeft ook weer beetje rust, maar ja, wie ben ik, ik was ook ooit blij dat de piano thuis de deur uitging, de vlag ging uit, maar toch…heb ik wel beetje spijt. Muziek maken is toch heel mooi Meis, denk er nog eens over na. Voorlopig doet ze het nog even met haar verzameling sleutelhangers, schaaltjes met vlaggen en mooie blikjes, zou dat over 2 jaar nog steeds een hobby zijn?

Later

Wat ze later wil worden? Patholoog anatoom, mensen opensnijden, wel als ze al dood zijn hoor. Hoe ze daar aan komt? Meis had gelezen over de Toraja, een volk in Indonesië, die de doden heel lang in huis houden, daar is Meis heel nieuwsgierig naar. Ik ook, dus even opgezocht en ja, dat volk houdt zelfs een keer per 3 jaar een festival waarbij ze de doden opgraven, verzorgen en schone kleren geven, hun manier om de doden respect te betonen. Zoek maar eens op, bijzonder. Maar, zegt Meis vastbesloten, leven is natuurlijk veel leuker.

Nou Meis, dat gaat wel wat worden met jou, zelfverzekerd en leergierig, mooie combinatie, eerst  basisschool afmaken en dan….ligt de toekomst voor je open, kan nog alle kanten op, maar het gaat je lukken, succes!!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.